Temné a kruté lži

recenze

Temné a kruté lži (2023) 4 z 5 / Knihomolka97
Temné a kruté lži

Název Temné a kruté lži této knize sedí naprosto dokonale. Jedná se o YA thriller s prvky nadpřirozena. Příběh se odehrává v malém městečku La Chachette, kde mají lidé zvláštní schopnosti. Hlavní hrdinkou je sedmnáctiletá Grey. Před půl rokem zmizela její nejlepší kamarádka a dvojnice Elora a Grey nevěří, že nikdo ve městě nic netuší. Začne tedy pátrat na vlastní pěst, co se oné osudové noci s Elory stalo.
V průběhu se seznámí se záhadným chlapcem s očima barvy bouře, který je spojen nejen s Elorou, ale i krvavou historií města...

Kniha má perfektní atmosféru, to tajemno z ní úplně čiší a napětí graduje postupně.
Hlavní hrdinka Grey byla sympatická, ale vadilo mi, jak rychle měnila názory a byla taková naivní. Což mě přivádí k další postavě a to Hartovi. Já prostě nevím, co si o něm myslet. Chápala jsem jeho bolest, pocit viny, ale chvílemi mě vyloženě štval. Hlavně určitou věcí, která nebyla vůči Grey fér. Naopak Zale zaujal hned, jak se objevil na scéně a vnesl do příběhu jiskru. Ach, ty jeho úžasné oči, do kterých jsem se zamilovala.

V příběhu se vyskytuje poměrně dost postav a v podstatě každá něco ví, něco tají. Každý Grace varuje, odrazuje od tohoto městečka, že je zkažené ale prooč, to nikdo neřekne. Chvilkama to bylo frustrující.
Měla jsem pocit, že autorka příběh natahovala, co to šlo a pak to odpálila ve finále. A že to bylo opravdu finále, jak se patří. Šok, znechucení i smutek. To jsem cítila, když jsem se dozvěděla celou pravdu. Všechno do sebe skvěle zapadlo.

Ohledně Elory jsem vytvářela teorie, ale ani jedna mi prostě neseděla. Chyběly mi nějaké větší indicie a když jsem ve třičtvrtě knihy stále neměla tušení, vzdala jsem hádání a jen čekala, co se dozvím.

V knize nechyběla také špetička romantiky, ke které víc psát nebudu, abych vám nic neprozradila.

Na plný počet to u mě není, jednu hvězdičku strhávám, ale knihu určitě doporučuju!


Temné a kruté lži Temné a kruté lži Ginny Myers Sain

Mokřady obchází zlo. Nadpřirozený thriller z města plného magie. Pokud máte co skrývat, La Cachette v Louisianě je to nejhorší místo, kde se lze ocitnout. Tohle bažinaté městečko je totiž plné lidí se zvláštními schopnostmi. Sedmn... více


Komentáře (0)

Přidat komentář