Temné a kruté lži

recenze

Temné a kruté lži (2023) 4 z 5 / renulka16
Temné a kruté lži

Mokřady obchází zlo. Nadpřirozený thriller z města plného magie. Pokud máte co skrývat, La Cachette v Louisianě je to nejhorší místo, kde se lze ocitnout. Tohle bažinaté městečko je totiž plné lidí se zvláštními schopnostmi. Sedmnáctiletá Grey proto nevěří, že nikdo neví, co přesně se odehrálo, když tu zmizela její kamarádka Elora. Jakmile však začne pátrat na vlastní pěst, dojde jí, že každý něco skrývá. A když se ze zátoky vynoří záhadný chlapec, věci se dají do pohybu. Krvavá historie města ožívá… a další lži ho mohou rozervat na kusy.

Temné a kruté lži je YA mysteriózní thriller. Mně to vyloženě jako thriller nepřišlo, ale vzhledem k tomu, že to je YA, tak jsem k tomu i tak přistupovala. Přece jen čtu morbidnější knihy narozdíl od mládeže.

Tato kniha má celkem dost pozvolné temno a první polovinu knihy se toho moc neděje. Trochu jsem se do čtení musela nutit, protože je zde hodně jmen a autorka nás seznamuje s historií postav a protože jich není zrovna málo, tak to chvíli trvá. Ovšem od té poloviny kniha nabírá na značném tempu a v tu chvíli jsem se pro změnu od čtení nemohla odtrhnout.

Na scénu přichází totiž ta pravá temná atmosféra a kterou postupně odhalujeme tajemství dávných i současných dob. Tato část má slušný spád a o překvapení není nouze.

Ten kdo má na svědomí Eloru, tak se přiznávám, že jsem absolutně byla vedle, jak ta jedle a absolutně jsem si to s tou osobou nedokázala spojit.

Autorka vymyslela skvělý svět, který se mi líbil a celkově námět knihy je naprosto perfektní a pro mě originální. Jedinou výtku co k tomu mám je to, že kromě Grey nikdo nijakým způsobem nepátral po Eloře, přesto, že o ní byla zmínka na každé straně.

Na to, že je kniha pro YA, tak ji doporučuji i všem ostatním.

Za e-knihu v rámci spolupráce děkuji Humbook.


Temné a kruté lži Temné a kruté lži Ginny Myers Sain

Mokřady obchází zlo. Nadpřirozený thriller z města plného magie. Pokud máte co skrývat, La Cachette v Louisianě je to nejhorší místo, kde se lze ocitnout. Tohle bažinaté městečko je totiž plné lidí se zvláštními schopnostmi. Sedmn... více


Komentáře (0)

Přidat komentář