Světlo v plameni aneb. Maasová 2.0

recenze

Světlo v plameni (2023) 4 z 5 / Red-haired
Světlo v plameni

Sera svými původními úmysly zradila Nyktovu důvěru a nyní musí sklidit, co zasela. S novými informacemi přichází taky nový plán - zničit Kolise a za žádnou cenu se nezamilovat do boha smrti. Nyktos má však o vývoji událostí jinou představu, přitom jediná věc, která by Seřin život mohla nakonec ušetřit, je kvůli jeho rozhodnutí z minulosti nemožná.

Už chápu, proč je Armentroutová přirovnávaná k Maasové. Napsat 650 stránkovou knihu, ve které se děj téměř vůbec nepohne dopředu, ale zároveň vás bude bavit, zatím dokázala jen ona. Převratné informace získáme jen v prvních a posledních kapitolách. Tak co že se to děje mezitím? Pár útoků, spousta čekání, dohadování a proměnlivá dynamika vztahu Sery a Nykta, rozplývání se nad drakeními mláďaty, sem tam nějaký ten „nebezpečný“ výlet a spousta lechtivých scén. A i když je takové čtení značně frustrující, protože já od knihy CHCI, aby se sakra někam pohla, nemůžu říct, že bych se nudila.

Jak tedy takový počin mám hodnotit? Jako úspěšný vycpávkový díl? Nehledě na to, jak moc jsem už teď zmatená ze všech těch drobných indícií, které autorka dává do souvislostí a zamotává příběh čím dál víc.

Závěr byl každopádně epický a samozřejmě se do pokračování pustím, akorát doufám, že bude víc dynamické a mnohem méně frustrující. Tento hodnotím 4/5* s oběma očima zavřenýma, protože si mě autorka přece jen zaháčkovala a já tu sérii nemůžu jen tak opustit.


Světlo v plameni Světlo v plameni Jennifer L. Armentrout

Pravda o Seřině plánu vyšla najevo a narušila křehkou důvěru mezi ní a Nyktem. Teď musí udělat všechno, aby zničila Kolise, falešného krále bohů. Nyktos má ale svůj vlastní plán a Sera si nemůže dovolit zamilovat se do zmučeného p... více


Komentáře (0)

Přidat komentář