Stehy.

recenze

Stehy (2022) 3 z 5 / bajub
Stehy

To vám byl teda povedený trojlístek! Stehy jsou podle anotace novelou o nevěře. Ale spíš než o nevěře, jsou o vnitřních démonech všech zúčastněných.

Příběh vypráví dvě ženy, manželka a milenka. Manžel svůj vlastní prostor nedostal, ale z promluv obou žen si o něm uděláte poměrně solidní obrázek. A řeknu vám jedno, už dlouho se mi nestalo, že by mě tak štvaly všechny postavy, ale všechny. Nejen tím, jak neustále fňukají nad svým v podstatě dokonalým životem, ale hlavně tím, jak příšerně se k sobě chovají. Vůbec nerozumím, proč s ním byly, jakože vůbec. Obzvlášť k milence se choval tak, že bych si o něj ani kolo neopřela, natož abych s ním udržovala nějaký poměr. Manželka zas byla plná morálních keců a soudů o ostatních, přitom sama má pěknou hromádku nevyřešených problémů. A manžílek? To je další dáreček plný kostlivců ve skříni.

Víc prozrazovat nebudu. Stehy jsou totiž postavené tak, že od počátečního setkání manželky a milenky postupně nahlížíme do jejich životů skrz vzpomínky a skládáme si tak příběh dohromady. A byť mě všichni štvali, musím říct, že autorka má skvělý vypravěčský styl.


Stehy Stehy Sára Zeithammerová

Do butiku úspěšné návrhářky Lucie vejde Anna, mladá studentka filozofické fakulty, která si chce koupit nový kabát. Nesetkává se jen zákaznice s prodavačkou, ale především milenka s manželkou. Anna udržuje tajný poměr s Luciiným m... více


Komentáře (0)

Přidat komentář