Srdce plné odpuštění

recenze

Tanec za odpuštění (2023) 4 z 5 / Kikina182
Tanec za odpuštění

Jackův život se pomalu rozpadá. Kvůli zdravotnímu problému to vypadá, že bude muset přestat hrát rugby, což je jeho celoživotní vášeň a jedna z mála věcí, která mu v životě zbyla. Navíc musí čelit neustálému dotírání paparazzi, kteří překrucují každý moment jeho života. Ale když potká Riley, začíná si myslet, že by všechno nemuselo být tak černé, jak se zdá. Jenže Riley má své vlastní problémy, které musí akutně řešit. Ale odolat Jackovi Paratovi z All Black prostě nedokáže. Navíc co kdyby to bylo něco víc než jen krátkodobá záležitost? Co kdyby to byla láska?

Autorčin styl psaní se vůbec nemění. Je jedno, jakou její knihu vezmu do ruky, vždycky se začtu hned na první straně a přesně to se stalo i případe této. Kniha je napsaná plynule, ale zároveň nechybí dostatek popisů na to, aby bylo možné si prostředí a jednotlivé situace představit.

První polovina knihy se mi hrozně moc líbila. Byla napěchovaná skvělým humorem, láskou a zajímavými tématy. Především Jackovým zraněním a problémem s novináři. Zhruba v druhé polovině knihy tohle nezmizelo, ale problémy zintenzivněly. A přišlo pár zvratů, kvůli kterým se mi zprotivila hlavní hrdinka. Naprosto jsem její jednání nechápala, protože pro něj nebylo žádné logické vysvětlení. Napadly mě mnohem lepší způsoby, jak se v dané situaci mohla zachovat.

V knize se také asi ani padesáti stranách rozebírá téma, které popravdě nemám ráda v knihách ani nikde jinde. Ale myslím si, že hodně lidí právě tahle část knihy hodně nadchne a to i z toho důvodu, že je popsaná opravdu reálně na základě autorčiných zkušeností a ta reálnost je to, co ve většině knihách, kde se tohle téma mihne, bohužel chybí.

Postavy byly jako obvykle skvěle napsané! S výjimkou hlavní postavy Riley, ze které mám smíšené pocity a opravdu si nedokážu její chování rozumně odůvodnit, byli všichni neskutečně sympatičtí. Moc jsem si je oblíbila a měla jsem při čtení pocit, jako kdyby to byly mí dávní známí. Což vlastně byli, jelikož jsem se s nimi seznámila už v první knize. Ale o to víc jsem nadšená, že tady byl jasně patrný jejich vývoj.

Tanec za odpuštění je o trochu slabší než Haka za lilii, ale pořád je to za mě úžasná kniha, která dokáže okouzlit svým humorem, romantickou zápletkou a sexy rugbistama. Já jsem si její čtení moc užila a stejně jako Haku za lilii ji můžu jedině doporučit. Pokud jste ještě nečetli, určitě se do série pusťte. A já budu zatím nedočkavě vyhlížet třetí díl.

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji autorce M. K. Hardy a nakladatelství Cosmopolis.


Tanec za odpuštění Tanec za odpuštění M. K. Hardy

Jack: Koukám na svýho nejlepšího přítele, jak je šťastnej s holkou, co za ním přiletěla přes půl světa, aby mohli být spolu, a přeju si, abych našel něco podobnýho. Holku, kterou budu nade všechno milovat a která mi bude oporou i ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář