SKUTEČNÉ ZLOČINY PO ČESKU

recenze

Skutečné zločiny po Česku (2023) 4 z 5 / EvikU.
Skutečné zločiny po Česku

Kniha obsahuje několik kriminalistických případů v průběhu 100 let. Je zajímavé pozorovat jak se měnilo vyšetřování, jak se měnily názvy policistů, kriminalistů. Od rady přes VB po policisté. Moc se mi líbil i policejní žargon, nebo-li policejní hantýrka, která se naopak napříč stoletím vůbec nemění. A spousta slov mezi sebou znají jen příslušníci policie.

Některé případy vyřešené, některé vyšetřované spoustu let, protože se obviněný stále odvolává. Pak i nějaké případy, přes velkou snahu vyšetřovatelů nevyřešen.

Ale jinak tam bylo spoustu paragrafů a jiných věcí, které běžný čtenář asi neocení. A ještě mě malinko zklamalo, že jsou případy popsány jako článek v novinách. Co jak vyšetřoval kdo, kdo provedl pitvu, k čemu došli. Já se při knize vůbec nebála. Bylo to jako když si přečtu noviny. Možná bych brala jen jiný styl psaní. Možná dát jednotlivé příběhy do povídky tady a teď a klidně tam pak dopsat, jak byl případ vyřešen…

Ale co musím na knize vypíchnout a pochválit jsou informace, kdy byla zločinnost největší, v jakých letech a proč a fotodokumentace.

Já osobně mám radši příběh, klidně podle skutečné události, ale teď právě jsem v příběhu. Kdo má rád fakta, bude spokojený. Kniha se četla poměrně rychle.


Skutečné zločiny po Česku Skutečné zločiny po Česku Miloš Vaněček

Mrazivý průvodce českým zločinem za posledních 100 let. Strhující průřez historií českého zločinu od dvojice známých policistů. Elitní vyšetřovatel, který sbírá nejzajímavější české policejní případy, a ředitel Muzea Policie ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář