Seznámení s Kingem

recenze

Cyklus vlkodlaka (2023) 2 z 5 / bradovav
Cyklus vlkodlaka

Obálka: 4*
Obsah: 2,75*
@knihybeta #spoluprace

Bylo dřív vejce nebo slepice? O tom zde dumat nemusíme. První totiž byly fotografie. Cyklus vlkodlaka byl v původním plánu kalendář, který King doplnil texty pro jednotlivé měsíce.

Samotná kniha toto reflektuje a drží si názvy kapitol shodné s kalendářními měsíci. Při skladbě knihy bych možná volila jiné uspořádání obrázků a textu. Často se totiž stalo, že obrázek byl tak výmluvný, že text předběhl a vyzradil tak zápletku. Silně jsem to vnímala například u části, kdy došlo k odhalení lidské totožnosti tohoto monstra.

Pro mě byla tato kniha seznámením s panem autorem. Všude na něj vidím chválu a řady jeho fanoušků a fanynek. Bohužel můj výběr první knihy pro rande s panem Kingem nebyl šťastný (nebo mě o tom alespoň přesvědčujete ve zprávách) a ani obdivovatelé jeho tvorby nejsou z tohoto díla unešeni a berou spíš jako další knihu do sbírky.

Já určitě tvorbě tohoto uznávaného autora dám další šanci, ale nechám si od vás ráda poradit, zda šáhnout po Pohádce nebo Pod kupolí.

Celkové hodnocení bude bohužel nízké, protože mě kniha nedokázala oslovit, získat můj zájem ohledně jednotlivých postav a ani mě ničím nepřekvapila, nešokovala.

Celkové hodnocení: 2,5* z 5*

#veructe #verupotkalakinga #prvnirandenevyslo #druhebudelepsi #kohopoznatdal


Cyklus vlkodlaka Cyklus vlkodlaka Stephen King

První výkřik se ozval od zasněženého železničáře, který cítil, jak se mu tesáky zahryzly do krku. Další měsíc se ozval výkřik extatické agónie napadené ženy v její útulné ložnici. Nyní se scény neuvěřitelné hrůzy objevují pokaž... více


Komentáře (0)

Přidat komentář