Setnout hlavu! ❤️❤️❤️

recenze

Bez srdce (2017) / Ameli-chan
Bez srdce

Bez srdce - Marissa Meyer
Catherine, jakožto dcera Markýze, musí nosit nepohodlné šaty, bavit se s lidmi, kterým by se nejraději vyhla velkým oboukem a hlavně si musí najít vhodného manžela. Cat dokonce dosáhla takového úspěchu, že si ji chce vzít samotný Král Říše divů.
Jenže ona by chtěla něco úplně, ale úplně jiného.
Jejím snem je otevřít si se svou služkou Mary Ann pekařství a stát se tak nejlepší pekařkou v celé Říši divů.
Cat Krále chce ze všeho nejvíce odmítnout, jejím rodičům však něco takového nemohou dopustit, vždyť by mohla být Královna! A když král najme nového dvorního šaška Šprýma, Cat v něm nachází to, co jsi myslela, že nikdy nezažije - lásku a naději na život jaký si vysnila.
Vzhledem k tomu, že kniha je prequel k Alence a hlavní postava je Srcdová královna, každý, kdo o Alence v Říši divů slyšel, ví jak kniha musí dopadnout. Dokonce jsem si i pobrečela.

Co se týče postav tak ty hlavní byly skvělé. U mě rozhodně vede Šprým, Kloboučník a ani Catherine nebyla tak špatná. Hlavně ke konci byla opravdu těžce drsná.
U vedlejších byl snesitelný Šklíba, jinak mi byly postavy spíš protivné. A některé opravdu hodně protivné, heh. Třeba Markýza, Mary Ann nebo taky věčně vysmátý Král.
Postava Havrana je kapitolou sama o sobě a pořád ji zahaluje tajemství.

,,Proč je havran jako psací stůl?"

Oceňuju, že autorka nezapomněla na samotnou Alenku od Lewise Carolla a zmínila staré známé postavy, a nebo třeba i Kloboučníkovu hádanku.

,,Mordýř, mučedník, monarcha, mdlé mysli."

Od autoky jsem četla Renegáty a myslím, že až na ten konec se mi \'Bez srce\' líbilo snad i víc.
Nemohu říct, že by kniha byla úplný průměr, ale rozhodně jsem četla už i lepší knihy.
Trochu mi to připomnělo Romea a Julii a dokonce jem u toho cítila i stejnou frustraci. Pokud máte rádi Alenku v Říši divů nebo snad samotnou autorku, knihu si přečtěte. Dávám ⭐⭐⭐⭐.

Blog: https://karamelkabooks.blogspot.com/

Komentáře (0)

Přidat komentář