Šedesátileté tajemství!

recenze

Zlomené duše (2018) 5 z 5 / TerezaMondeková
Zlomené duše

Idlewild Hall bývala internátní dívčí škola. Rodiče tam odkládali děti, které byli jiné, nezvladatelné. Žádná se tam ale necítila dobře. Odjakživa se tam děly divné věci. Panuje tam děsivá a tíživá atmosféra. Podle pověr to má na svědomí duch Mary Handové, který tam straší.

V roce 1950 se ve škole zrodí přátelství 4 dívek... Roberta, Cecile, Soni a Kate. Později ale jedna z nich záhadně zmizí. Proběhne vyšetřování, které je ale velmi brzy uzavřeno. Nikdo nic nezjistil. Neví, co se stalo... nenašlo se ani tělo.

O šedesát let později. Fiona je talentovaná novinářka. Teď se rozhodla, že napíše článek o Idlewild Hall. Bývalá škola má nového majitele, který má v plánu rekonstrukci. Pro Fionu to místo znamená mnohem víc. Před dvaceti lety tam našli zavražděnou její sestru Deb. Do dneška nebyla spousta věcí ujasněných a Fiona se rozhodla, že se pustí do pátrání. Je to její jediná šance zjistit, co se její sestře skutečně stalo. Ale během rekonstrukce se ve studni najde mrtvola, které tam je už nějakou dobu. Postupně začínají vyplouvat tajemství minulosti, ale i současnosti, která měla zůstat skryta.



Kniha se mi strašně líbila. Autorka dokázala úžasně propojit minulost i přítomnost, aniž by prozradila, jaký bude konec. Opravdu jsem do poslední chvíle byla napjatá, jak to bylo tehdy, kdo to byl, co se stalo. A zároveň, jak to bylo se sestrou Fiony. Vždycky jsem se ráda dívala na odložené případy, takže i proto mě kniha zaujala. Dost se mi líbilo i to, že celý příběh odkrývala novinářka. A o policii... nechci být sprostá, takže k tomu se vyjadřovat nebudu.

V knize nechybělo překvapení, napětí, nebezpečí, nadpřirozeno, tajemství. I to jak bolestivá může být ztráta blízkého člověka a to, jak důležité může být hluboké a pravé přátelství, které může vzniknout i na tom nejhorším místě. Během knihy jsem byla i smutná, když jsem četla příběh Soni. Co přežila, zakusila, jak dopadla, že byla úplně sama... to mě opravdu vzalo a měla jsem slzy na krajíčku. Co mě trochu mrzelo, tak byla ta "romantická" linka, protože ta mi přišla docela slabá, ale i tak musím dát knize plný počet! Doufám, že bude víc takových příběhů.


Zlomené duše Zlomené duše Simone St. James

Píše se rok 1950 a v tajuplné internátní škole plné odložených děvčat se zrodí přátelství čtyř dívek. Dokud jedna z nich záhadně nezmizí. O více než šedesát let později se snaží novinářka Fiona napsat reportáž o rekonstrukci školy... více


Komentáře (0)

Přidat komentář