S kouzelnickou hůlkou: Magické dospívání filmového čaroděje

recenze

S kouzelnickou hůlkou: Magické dospívání filmového čaroděje (2022) 5 z 5 / bookbug_cz
S kouzelnickou hůlkou: Magické dospívání filmového čaroděje

Draco Malfoy byl společností vnímán jako záporná postava ve filmech o Harrym Potterovi, ale já to nikdy nevnímala takto černobíle. Víte, byl to přece jen kluk, který toužil dělat ty bláznivé věci jako ostatní děti, smát se, hrát si a užívat si dětství plnými doušky. Bohužel vyrůstal v rodině plné zla, které prorostlo do srdcí mnoha jeho členů, a museli jste se opravdu pozorně koukat, abyste našli poslední zbytky lidskosti. Jak sám Tom v knize píše, Draco byl jen kluk, který neměl na výběr. Jeho vývoj napříč jednotlivými filmy byl dynamický a dojal nakonec nás všechny.

Kniha, o které dnes mluvím, je Tomovou autobiografií. Nevěnuje se jen natáčení filmů o čaroději Harrym, ale také vlastní rodině, konkurzům a všem možným radostem i strastím, které ho v důsledku slávy ždímaly do základů. Neskutečně čtivou a poutavou formou, zkrátka tou nejvíc možnou normálností, vypráví o více či méně důležitých životních milnících své kariéry. A velkou část knihy věnuje i své milující rodině. Tom pochází z početné rodiny, má tři starší bratry a každý z nich ho nějakým způsobem ovlivnil. Jink ho naučil být kreativní a milovat vystupování před lidmi, Chris ho naučil milovat přírodu a zasel vlastnost stát nohama pevně na zemi a Ash – no, ten ho nakazil smyslem pro humor. Jeho matka někdy měla i tři práce, aby všem svým dětem dopřála vše, co si přejí. Otec, který pracoval jako stavební inženýr, byl v rodině ten přísnější a zásadovější. Tom vyrůstal v zcela normální, a dá se říci i šťastné rodině, a možná i to, jak byl vychován, přispělo k tomu, v jakou osobnost svou dlouhou cestou dospěl.

V této autobiografii najdete spoustu zábavných zážitků z natáčení filmu, všechny ty trapné okamžiky, na které by člověk nejraději zapomněl, ale i chmurné nálady a pocity, které jsou při tak nadměrné pozornosti zcela normální.
Pokud jste fanoušky tohoto kouzelného světa, tak tuto knihu musíte mít!


S kouzelnickou hůlkou: Magické dospívání filmového čaroděje S kouzelnickou hůlkou: Magické dospívání filmového čaroděje Tom Felton

Naprostá nezbytnost pro každého fanouška Harryho Pottera. S předmluvou filmové Hermiony – herečky Emmy Watsonové. Doplněno o dosud nezveřejněné fotky z natáčení filmů, které změnily svět. Jaké bylo dospívání uprostřed natáčení ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář