Roztomilé povídání

recenze

Mají v nebi skleničky? (2022) 3 z 5 / bradovav
Mají v nebi skleničky?

Obálka: 4*
Hlavní postava: 5*
Děj: 3*

Přiznám se, že knihu jsem si vybrala v rámci spolupráce s @albatrosmedia zejména kvůli autorce. Paní Preissovou mám jako herečku ráda a zajímalo mě, jakým stylem bude psát.

Tato kniha je napsána a vyprávěna z pohledu malé holčičky. Koukáme na dění v Československu jejím naivním pohledem, který mnohdy zanese do knihy vtipné situace.

Právě pojetí doby z pohledu dítěte se mi moc líbilo. Osobně mám nejraději kapitolu, kdy vypráví, jak hasí svého dědečka, který si zapálil v posteli.

Příběh začíná a končí úmrtím v rodině, kdy na začátku sledujeme malinkou holčičku a na konci se tato malá holčička vrací do svého rodiště už jako dospělá žena.

Kniha působí velmi mile, něžně a tomu podle mě skvěle odpovídá obálka.

Jde o soubor jednotlivých povídek ze života jedné rodiny. Za mě krásné oddechové čtení, které jsem četla na dovolené v zahraničí a tak mě vracelo v myšlenkách do České republiky.

Možná by bylo zajímavé, vidět stejný příběh z pohledu jedné dospělé postavy - jako druhý díl.

Celkové hodnocení: 3,5* z 5*


Mají v nebi skleničky? Mají v nebi skleničky? Martina Preissová

Něžně vtipná kniha malých příběhů z velké doby od známé herečky Maminka má ambice. Tatínek má maminku, housle a králíky. Děda malíř a děda vinař mají – alespoň občas – odpovědi na Marjánčiny otázky. A pak je v Praze revoluce, do... více


Komentáře (0)

Přidat komentář