Rookward nikdy neopustíš!

recenze

Strašení v Rookwardu (2022) 4 z 5 / TerezaMondeková
Strašení v Rookwardu

Guy má poslední dobou nešťastné období. Oporu má jenom ve své mamince, u které bydlí. Když vyklízí půdu, tak náhodou najde papíry o vlastnictví domu. Pro Guye je to jako výhra v loterii.

Dům Rookward stojí na samotě v lesích. Je starý, zchátralý, opuštěný. Obrůstá ho vinná réva a není tam ani signál. Čtyřicet let v domě nikdo nebydlel, ale i přes to všechno má Guy pocit, že dům dokáže dát do pořádku a prodat ho. Guy se rozhodl, že během oprav zůstane v Rookwardu. Postupem času přichází na to, proč v domě nikdo nežil. Dům není tak opuštěný, jak se zdál.

Guy si začne o domě shánět informace. V domě se před čtyřiceti lety odehrála příšerná tragédie. Její následky v domě dodnes přetrvávají. Duch ženy, která tragédii způsobila se usadil v domě. Je žárlivá, posedlá a vyšinutá. Když se v domě objeví Guy, nemá v úmyslu nechat ho odejít... udělá všechno proto, aby zůstal s ní.



Po přečtení téhle knihy už chápu, proč se říká, že nejnebezpečnější a nejhorší je zhrzená žena! Tohle bylo opravdu psycho. Musím říct, že tentokrát mi kniha už přišla jako horor. Vraždy, znechucení nad tím, co se stalo rodině, která v domě žila.

Nemůžu říct, že by se mi příběh nelíbil... Líbil, ale nemyslím si, že patří mezi nejlepší knihy od téhle autorky. Pěkná obálka, popis, zajímavý námět na příběh, ale autorka se do toho mohla více ponořit. Nechybělo sice překvapení, napětí, dobře popsaná atmosféra strašidelného domu, ale příběh mi přišel opravdu nedotažený. Na konci mi zůstala spousta otázek a nevyjasněných věcí. Navíc mi konec přišel otevřený. Taky si myslím, že autorka mohla dát Thomasovi a jeho rodině vetší prostor, mohla se o nich více rozepsat. Navíc mi chyběl nějaký epilog. To je důvod, proč jsem nemohla dát plný počet bodů. Ale co se mi opravdu líbilo, tak to byly obrázky, které v knize byly. Dobře ladily k příběhu, z některých šel děs, strach a navíc to bylo takové zajímavé zpestření. Snad budou i v dalších knihách.


Strašení v Rookwardu Strašení v Rookwardu Darcy Coates

Když Guy najde na půdě své matky dědické listiny k domu, má pocit, že ho potkalo neuvěřitelné štěstí. Jistě, v domě nikdo čtyřicet let nežil, je částečně zchátralý a obrůstá ho vinná réva, ale Guy je přesvědčený, že ho dokáže dát ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář