Prokletý rok

recenze

Prokletý rok (2020) / nikola0776
Prokletý rok

⭐Když je u nějaké knihy až moc velké halo, většinou od ní dám ruce pryč a nechám ho trochu opadnout a pak často zjistím, že mi za to ta kniha ani moc nestála. Ale k Prokletému roku mě cosi táhlo. Cosi dost silného.
⭐Od doby, kdy jsem ji otevřela mě provázelo mrazení na zádech a to mě nutilo ji neodkládat ani ve škole.????
A to, že autorka nezacházela do přílišných, mnohdy až otravných a zdlouhavých, detailů a popisů knize dodalo na dynamičnosti a stránky mi jedna po druhé doslova proklouzly mezi prsty.
⭐Tierney, hlavní hrdinka je chytrá holka, co se řídí hlavně svým zdravým rozumem. I když to u spousty ostatních ženských postav moc není zvykem. A o to právě jde. Po celé dějiny lidstva jsme byly my, jakožto ženy, pokládány za majetek mužů a tady je ukázané, že stačí jedna mysl, jedna duše, aby započala změna.
⭐V jednu chvíli mi až trhalo žilami, jak naivní ty holky jsou a jak lehce dokážou uvěřit, když jim chlap nakecá naprostou koninu ( to je VELMI slabé slovo ????). ⭐Co se týče milostné linky, ze začátku byla celkem předvídatelná. Ale pak se stalo něco, co mi vyrvalo vzduch z plic a horko těžko se mi po tom dýchalo.
⭐Ale co mě dorazilo, byl ten konec. Po konci jsem zírala asi hodinu, možná i dvě, na zeď a rozmýšlela, jestli se to opravdu stalo.
⭐Takže jestli nad touhle knihou váháte, tak to nedělejte a až vyjde, tak si ji pořiďte. Zaryje se vám tak hluboko do hlavy, že na nic jiného nebudete myslet dalších několik dní


Prokletý rok Prokletý rok Kim Liggett

Dívkám ve vesnici se tvrdí, že mají moc vyrvat spořádané muže z náruče jejich manželek. Proto jsou v šestnáctém roce života vyhnány do divočiny, kde se musí od této magie očistit – ne všechny se však vrátí. Tierney Jamesová sní o ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář