Příjemné překvapení

recenze

Smlouva na lásku (2023) 5 z 5 / bradovav
Smlouva na lásku

Tak tohle bylo velké překvapení. Obálka na mě před otevřením knihy působila dojmem, že půjde o čtení s vtipnou až legrační tématikou, kde hlavním smyslem bude se pobavit. Obsah knihy mě proto velmi mile překvapil. Kromě vtipně laděných scén, které byly vkusné a nijak přehnané, jsem totiž od příběhu dostala také romantiku, erotiku a komplikované rodinné vztahy.

Pokud se zaměřím nejprve na erotiku, kniha je protkána chvilkami, kdy se hlavní hrdinové sblíží i v rámci sexuální oblasti. I když autorka občas použije (nebo spíš překladatelka) peprnější označení, nejde o žádný vulgární popis a celkově tyto pasáže nekazí romantickou linku. Ta je v této knize opravdu pozvolná, kdy vy už dávno víte, že ona miluje jeho a on v tom lítá také, ale hlavní postavy si to stále nepřipouští a jen si na vztah hrají. Poslední třetinu knihy jsem tak hltala stránku za stránkou a říkala si, tak ale už! Samozřejmě jsem se dočkala, jak tomu u romantického čtení bývá. Dočkala jsem se, ale stejně mi nedá spát jeden bod ze závěru knihy. Becca se prostě nezeptá svého milovaného, kdo byla ta blondýna? Neříkejte mi, že by vás to nezajímalo a jen tak byste to přešli!

Já si čtení této knihy užila - hlavní hrdinka je mi dost podobná a zejména její workoholismus je mi blízký. Nejde o knihu, která by vás něčím překvapila nebo šokovala. Hlavní pointu odhalíte hned v úvodu knihy a nemusíte se ani moc snažit. Způsob, kterým ale autorka tento příběh podává, jak vás donutí si hlavního hrdinu zamilovat a okouzlí vás jeho vlivem na Beccu, to, jak prezentuje rodinné vztahy a nenásilně vás donutí se zamyslet, zda někomu vám blízkému zbytečně nekřivdíte, protože se na daný problém díváte pouze svýma očima je to, co dělá knihu čtivou a to, co vás ve finále zahřeje na srdci, protože jde o laskavý romatnický příběh s trochou kořeníčka.

Já si autorku píšu na seznam a na její další knihy si dám pozor, aby mi neunikly.

Celkové hodnocení: 5* z 5*

Komentáře (0)

Přidat komentář