Příbram v celé své kráse

recenze

Dceřina kletba (2024) 5 z 5 / tracey9
Dceřina kletba

Profilový obrázek knihomolka_veru
Profilový obrázek ann.ctenarskyklub
Profilový obrázek terezas_bibliotheca
To se líbí
terezas_bibliotheca
a 40 dalším
Profilový obrázek cteniskatie
Dceřina kletba je detektivní příběh, který nás zavede do Příbrami k vyšetřovatelům Tomášovi a Honzovi. Příběh začíná úmrtím Radka Boliny, který byl nalezen opilý a promrzlý v ulicích. Bezdomovec? Feťák nebo alkoholik? Radek není ani jedno a ještě podezřelejší je, že se v poslední době o svůj život obával. To je důvod, proč se vyšetřování vůbec rozbíhá. Tomáš však řeší i svůj osobní život. Díky blondýnce Julii, která ráda využívá muže pro trochu zisku, je jeho manželství rázem na hranici rozpadu.

Do Dceřiny kletby jsem šla bez očekávání, ale zároveň mě vábilo prostředí Příbrami. Příbram je město, které je zvláštní, ale já ho svým způsobem mám velice ráda, protože i tam se dají najít krásná zákoutí. Možná i to, že moje máma v Příbrami studovala a táta se tam narodil a zase žije v příbramském okrese, pro mě bylo rozhodující. Ta místa znám, alespoň trochu :D na začátku příběhu jsem měla trošku problém s množstvím postav a všemi jejich jmény a to je také jediná výtka, kterou ke knize mám. A vzhledem k tomu, že se to postupně utřepalo, je ta výtka skutečně maličká.

Autorka Tereza Bartošová @terka.bartosova.psani mě dokonale mátla. V příběhu bylo tolik možných vrahů, že jsem nejdřív vůbec nevěděla kdo by to mohl být a pak jsem vsadila na špatného koně. Samozřejmě se v mých myšlenkách objevil i skutečný vrah. Ale jen tak okrajově, zablikala mi kontrolka, ale zahnala jsem ji jako falešnou stopu :D překvapení z vraha nebylo až tak veliké jako spíš z motivu. Z činů, které vraždě předcházely, mě vyloženě zamrazilo. Zvolení motivu vraždy se mi moc líbilo (jestli se to tak o motivu vraždy dá říci :D), líbilo se mi, že vyšetřování toho odhalilo mnohem víc než samotného vraha a že stopy, na které vyšetřovatelé přišli, nebyly jen takové falešné stopy :)

Knihu jsem si moc užila a proto ji moc doporučuji i vám :) vychází už zítra 1. 2.! :)

Já samozřejmě hodnotím 5 z 5 :)

Za #readingcopy v rámci #spoluprace moc děkuji @albatrosmedia @motto_redakce a @my_l.m.v.e

Komentáře (0)

Přidat komentář