Další skvělá norská kniha je tu!

recenze

Když zmizela (2024) 5 z 5 / tracey9
Když zmizela

Když zmizela je kniha, která mě nesmírně zaujala anotací. Samoživitelka Liv zmizí i se svým autistickým synkem z norského města Sandefjord. V Oslu si toho všimne novinářka Selma a rozplétá Livin příběh nitku za nitkou. Ano, znáte mě. Oslo mě nemohlo minout. Dostaneme ho však velice málo, ale nakonec mi to nevadilo :)

Poměrně jsem se bála, že se bude jednat o něco typu Zmizelá, která mě strašně nudila. A vlastně tomu tak trochu bylo a trochu ne. V knize sledujeme čtyři postavy, neslyšící samoživitelku Liv, jejího autistického syna Adriana, modelku Anastasiju a také novinářku Selmu. Každá z postav vypráví příběh ze svého úhlu pohledu a my jen čekáme, kdy se propojí. Překvapivě mě strašně bavila linka Anastasiji, i když modelkovské prostředí mi nic moc neříká. Sledovala jsem s napětím její cestu, obzvlášť, když se dala dohromady s Giorgiem, majitelem modelingové agentury, který ji postupně odstřihává od všeho a všech. Když jsem nečetla, často jsem si kladla otázku, co bude s Anuškou. A to je věc, která se mi dlouho nestala, že by mě příběh pohltil tak, že bych na něj myslela prakticky non stop :)

Co se týče zvratů, všechny jsem je uhodla o pár stran před našimi postavami, ale vždy mě to zjištění dostalo. Za mě je to velice dobře vymyšlené a čtení jsem si moc užila.

Za knihu na recenzi v rámci #spoluprace moc děkuji @grada_cz , @nakladatelstvimetafora a @bunburistka

Hodnotím 5 z 5 a moc doporučuji :)

Komentáře (0)

Přidat komentář