Příběh, který musíte číst

recenze

Ukradený dědic (2023) / booksforterez
Ukradený dědic

Od Hadí bitvy uběhlo už osm let a naše hlavní hrdinka Suren (Wren) se od té doby „schovává“ v lidském světě, pozoruje svou nerodinu a pár víl, které uzavírají dohody se smrtelníky a ona je následně osvobozuje z jejich vlivu.
Jednu noc, když Wren zlomí kletbu jedné víly a tím smrtelníka osvobodí, se po dlouhé době setká s Doubkem, který dospěl v krásného mladého muže. Princ Elfhame, dědic trůnu a bratr královny celého vílího světa chce, aby se k němu Wren přidala na výpravě a pomohla mu svrhnout její matku z trůnu na dvoře Ostrých zubů.
Wren vzpomíná jaké to bylo dřív. Když byla mezi lidmi a myslela si, že byla smrtelná, nebo když byla malá už mezi vílami. Když se schovávala u Doubka a jak si s nim rozuměla.
Je to už delší doba co jsem četla Ktutého prince, proto mi chvilku trvalo než jsem si dala pět a pět dohromady a chytila se. Není to vůbec, nebo skoro vůbec potřeba, ale hodí se to. Četla jsem knihu rychle a musela jsem ji zkrátka neustále číst, což vypovídá o její čtivosti! Není tu žádná velká akce a romantická linka, jako měla Jude s Cardanem, ale i tak jsem to milovala. Pokud vás ta původní série bavila, tak tohle číst musíte. A konec vás tak navnadí, že budete potřebovat další díl.

Moc děkuji @humbook za poskytnutí knihy k recenzi.


Ukradený dědic Ukradený dědic Holly Black

Elfhame je zpátky – vraťte se do světa podlých víl! Od Hadí bitvy uběhlo už osm let. Na ledovém severu si lady Nora ze dvora Ostrých zubů znovu přivlastnila citadelu Ledová jehla, ve které pomocí prastaré relikvie vytváří vražedn... více


Komentáře (0)

Přidat komentář