Příběh Doubka a Suren

recenze

Ukradený dědic (2023) 3 z 5 / Red-haired
Ukradený dědic

Suren (Wren) musela ve světě víl prožít léta brutálního týrání na Ledovém dvoře, od Hadí bitvy se však mnohé změnilo a Wren se od té doby skrývá ve světě smrtelníků. Nenajde ji nikdo jiný, než princ Doubek, který mezitím dospěl v okouzlujícího muže a vydává se na nebezpečnou výpravu. S Wren ho pojí jistá minulost, ale s ní spojená i nedůvěra. Přidá se k němu Wren nakonec? A může mu věřit?

Na návrat do světa Krutého prince jsem se moc těšila, protože předchozí sérii naprosto miluju, ale tady jsem trochu v rozpacích. Svět je vykreslený do nejmenších detailů, což milovníci květnatých popisů jistě ocení, já se ale těšila hlavně na akci, intriky, emoce a dostala jsem hodně pomalý rozjezd bez větších zvratů a spoustou putování.

Romantická linka rozhodně není tak dynamická, jak jsme byli zvyklí u Jude a Cardana, ale i tak se mi líbila. Proti Wren ani Doubkovi vlastně nemám výhrady, ale ještě nimi nejsem ani dostatečně zainteresovaná. Celkově jsem v knize oproti předchozí sérii postrádala ten kontrast člověka mezi vílami a neustálou snahu přežít ve světě, který pro vás není stavěný. Tady je to čistě vílí příběh, ve kterém sice nevíte, komu můžete věřit a utváří to jistou dávku napětí, ale není to dost.

Závěr mě překvapil a přiznávám, že se mi moc líbil a mám pocit, že se příběh mnohem víc rozjede až v dalším díle, proto se do něj hodlám určitě pustit.

Not great not terrieble. Dávám 3*/5* a doufám, že mě další díl vystřelí do oblak.


Ukradený dědic Ukradený dědic Holly Black

Elfhame je zpátky – vraťte se do světa podlých víl! Od Hadí bitvy uběhlo už osm let. Na ledovém severu si lady Nora ze dvora Ostrých zubů znovu přivlastnila citadelu Ledová jehla, ve které pomocí prastaré relikvie vytváří vražedn... více


Komentáře (0)

Přidat komentář