Poslední na řadě

recenze

Poslední na řadě (2023) 5 z 5 / EvikU.
Poslední na řadě

První polovina knihy se mi jevila na čtyři hvězdy. Je to skvělé čtení, ale není to žádná pecka. Druhá půlka knihy pro mě byla knižní smršť. Fantazie autorky nebere meze. Ve víru událostí jsem knihu nemohla odložit. Moje druhá kniha od autorky a její styl psaní, to jak mě upoutá ke knize,...nemám slov.

Prostředí knihy ostrova Mull ve Skotsku je krásně popsaný a já mám pro Skotsko slabost. Ani nevím proč, ale je to vždy bod navíc. :)

Sadie je soukromý detektiv, kterého si najímají manželé Rob a Isabella Clarkovi. Jsou nově přistěhovaný a mají nezvěstnou dceru Addie. Sadie se hned od začátku dostává do křížku s policií. Nevidí ji tam zrovna rádi, chtějí si vše prošetřit sami.

Jako spojence při pátrání získává v soudním patologovi Nateovi a novináři Lanceovi. Čím víc zjišťuje o ostrově, o jejich obyvatelích, pohádkách a legendách o čarodějnicích, dostává se do problémů. Chtějí ji vyděsit, aby dál nepátrala.

Kdo za tím vším stojí? Jsou to opravdu ženy, které provádí pohanské rituály a tančí u ohně nebo je za tím někdo jiný? Kniha možná nebude pro každého, ale já si ji moc užila. A závěr mě hodně překvapil.


Poslední na řadě Poslední na řadě Helen Fields

Temný thriller z mýty opředeného ostrova od autorky Dokonalé detektivní série. Daleko od skotského pobřeží se nachází ostrov Mull, mezi jehož obyvateli stále koluje řada pověr. Clarkovi se sem vydávají hledat nový život, když v... více


Komentáře (0)

Přidat komentář