Pohřbená tajemství domu Ashburnů.

recenze

Duch domu Ashburnů (2019) 4 z 5 / TerezaMondeková
Duch domu Ashburnů

Dům, o kterém si všichni myslí, že v něm straší. Už sto let se o něm a jeho majitelce šíří podivné historky. Edith žije sama v domě už několik let, od ostatních se drží dál, do města chodí málokdy, s nikým se nebaví. Nikomu ani nedovolí, aby se k domu přiblížil. Pak ale zemřela a dům převzala jediná žijící příbuzná.

Adrienne zemřela matka a ona zůstala sama. Má jen několik dolarů na účtu, jeden kufr a kocoura. Když zjistí, že je jediný dědic domu Ashburnů, tak je v šoku. Matka jí celý život říkala, že nemá žádné příbuzné, ale nemůže si dovolit dědictví odmítnout. Je to její šance začít znovu.

Adrienne je z domu překvapená. Není špatný, ale má z něj zvláštní pocit. Takový vnitřní neklid. Chce se o domě dozvědět víc, proto začne shánět informace. Dům má děsivou minulost. V domě kdysi žila rodina, která tu byla brutálně zavražděna. Byla to rodina Edith, ona byla jediná která přežila. Nikdo nikdy nepřišel na to, kdo to udělal.

Čím déle Adrienne v domě je... tím začíná být vyděšenější. Začíná věřit, že všechno, co se o domě říká je pravda. Ale na útěk je už příliš pozdě. O její život usiluje něco nelidského a krutého.



Vždycky jsem měla ráda duchařské příběhy, články o duchách, nadpřirozenu. Kniha mě zaujala hezkou obálkou a dost poutavým popisem, tak jsem si řekla, že to zkusím.

Kniha se mi líbila. Sice jsem se při knize nebála, ale rozhodně nechybí napětí a taková strašidelnost. A mimo to... autorka píše opravdu velmi poutavě. Kapitola vždycky skončila v tom nejlepším a já jsem se hned musela pustiti do další, ale než jsem se nadála, tak byl konec knihy. O překvapení v knize taky není nouze. Autorka má talent čtenáře šokovat.

Líbilo se mi, že tam byla i taková... kriminální zápletka s rodinou, která tam předtím bydlela. Pořád jsem o tom musela přemýšlet a v hlavě jsem měla pořád víc a víc otázek. A navíc... kocoura hlavní hrdinky jsem si hned oblíbila! I když v knize bylo pár nelogických věcí, tak se mi kniha líbila.

Ale upřímně... hlavní hrdinka mi připadala poměrně klidná ohledně situace, že se jí do nohy zakousla mrtvá příbuzná! A ten popis mrtvé příbuzné v lese... u toho jsem se opravdu musela smát.

Komentáře (0)

Přidat komentář