Pohřbená minulost?

recenze

Pohřbené kosti (2022) 5 z 5 / bookbug_cz
Pohřbené kosti

Wow! Autorka má jedinečný dar udržet čtenáře u čtení svými krátkými a údernými kapitolami a ničeho se nebojí. Lisa začala opravdu zostra. Nedělá kolem ničeho žádné zbytečné caviky a nepřipravuje si půdu. Prostě to tam nasází od první stránky a vy se tak dostanete do kolotoče událostí, ze kterého není možné se nijak vymanit. Tohle je asi jedná detektivní série, kdy nikdy nevynechám žádný nově vydaný díl.

Opět se zde setkáváme s hlavním detektivem Josie Quinnovou, která se se svým přítelem Noahem připravuje na již tradiční večeři u jeho matky Colette. Ta je však ve svém domě nalezena mrtvá a opět se tak roztáčí nepříjemné vyšetřování, které se dotýká nejen samotného Noaha a jeho sourozenců, ale také Josie. Ta by ráda byla jen „přítelkyní“ a tedy podporou svému příteli. Na druhou stranu si ale nedokáže pomoct a musí na vyšetřování dohlížet, neboť má strach, aby se vyšetřování neocitlo na mrtvém bodě. Josie si nepřeje nic jiného než spravedlnost pro Colette.

Samotné vyšetřování se dotkne rodinné minulosti sourozenců Fraleyových, kteří už tak mají mezi sebou napjaté vztahy. Především pak Noahova sestra Laura se většinu času chovala jako děsná kráva a měla jsem co dělat, abych ji neflákla do toho jejího imaginárního nosánku. Byla to právě ona, která do křehkého vztahu naší dvojice házela klín a to i v těch nejtěžších okamžicích. Nebyla by to ale Lisa, kdyby do průběhu vyšetřování nehodila ještě pár proměnných – muže, kteří před x lety údajně spáchali sebevraždu, Colettina demence a tajemství, která si přede všemi držela.

Já byla tááááák spokojená! Konečně totiž Lisa využila svého nadání a napsala detektivní příběh, který byl opravdu uvěřitelný. Nevím, zda jste četli její předešlý díl Dívka beze jména, ale ten byl až tak překombinovaný, že jsem se občas musela poklepat na čelo. Tady do sebe všechno zapadalo jako puzzle.


Pohřbené kosti Pohřbené kosti Lisa Regan

Detektiv Josie Quinnová se těší na poklidnou večeři se svým přítelem Noahem u jeho matky. Když k ní však přijedou, najdou ji za domem na zahradě. Bez známek života a s ústy plnými hlíny. Během vyšetřování se objevuje spousta zá... více


Komentáře (0)

Přidat komentář