Po vlnách moře až k ostrovům bohů

recenze

Ostrovy bohů (2023) 4 z 5 / vendy6619
Ostrovy bohů

Ze začátku bych se chtěla přiznat, že jsem s touhle knížkou trochu bojovala. Nicméně tu najdete větší množství postav z jejich pohledu a toho jak jednotlivá rozhodnutí utváří celý příběh.
Mladá pirátka Selly a pohledný kouzelník Leandre se společně vydávají na dlouhou plavbu na takzvané Ostrovy bohů. Mají jasně daný úkol, který je potřeba vykonat. Takže je načase se přivázat ke stěžni a vydat se na dalekou nebezpečnou plavbu po moři.

Kniha se četla velice dobře. Jak jsem psala, je zde větší množství postav z jejich pohledu, ale i tak se v nich člověk orientuje dobře díky názvu kapitol podle jejich jména. Kapitoly jsou kratší a díky tomu se čte rychleji. Příběh je rozdělený do tří částí, které nám postupně odhalují cestu hlavních hrdinů.
Můžeme se setkat i s prvky moderna, ale to příběhu neubírá na čtivosti ani to nějak neruší celou dějovou fantasy linku. Také tu najdeme i pirátské souboje, krčmy, spoustu lodí a i menší romantickou linku, kterou mnozí můžou ocenit a která vůbec není rušivá, což je příjemný bonus navíc.
Příběh bych rozhodně doporučila spíš mladším ročníkům a já i když se už dávno neřadím do kategorie -náct tak jsem si knihu i přesto velmi užila.

Doporučuji všem čtenářům i nečtenářům fantasy.
A pokud se chcete dát na divoké a nebezpečné dobrodružství po vlnách moře neváhejte se po knize podívat.

Za knihu moc děkuji nakladatelství CooBoo a nakladatelství Albatros.

Komentáře (0)

Přidat komentář