Po bitvě je každý manžel generál

recenze

Po bitvě je každý manžel generál (2022) 4 z 5 / EvikU.
Po bitvě je každý manžel generál

Kniha se četla dobře. Takový ten příběh ze života, který si říkáte, že se vám stát nemůže, dokud se vám nezačne dít. A jak už to tak bývá nezůstane jen u jednoho maléru. Nejinak je tomu i v tomto příběhu. Díky tomu obracíte stránku za stránkou.

Ladě je přes 40, má téměř dospělé děti. Manžela chytá krize středního věku a začne si s mladší ženou, kolegyní, doktorkou. A dceři Laděnce je 17 a zjistí, že je těhotná. Aby vše v sobě zpracovala, bere si dovolenou a jede do Irska. Přichází ji pomoc od její kamarádky.

Prostředí Irska se mi zamlouvalo, chtěla bych se tam také podívat. Škoda že popisu nebylo i víc. Doktorské prostředí v Prachaticích bylo skvělé, takhle nějak si to představuji, že to chodí na malém městě v nemocnici. Tamtamy fungují dokonale.

Lada řeší rozvod, Laděnčino těhotenství, rodiče dceřinýho přítele jsou mírně řečeno hulváti. Dává výpověď v práci, řeší rodinného přítele, který se jí dvoří, potkává mladého muže, který ji zve na rande… kniha už nemůže být více zapletená.

Vztahy v knize jsou propletené, ten miluje tu a ta zas toho… jenže to je na tom to čtivý. Protože ani v životě to mnohdy nebývá procházka růžovým sadem. Moc se mi líbilo, jak se Lada ke všemu postavila. To jak se chovala k dceři, opravdu tleskám.

Syn Marek je pro mě také frajer. Studuje na vysoké škole. Když se táta chová k mámě hrubě, dokzae se jí zastat. Obecně jsem si ty její děti oblíbila, jak jsou zodpovědný.

V knize mi malinko vadila jedna věc. Slovo, které se za celý příběh objevovalo každou chvíli a to, že „vytlápla mobil“. Kdyby se to tam objevilo jen někdy a jen párkrát, ale v knize každý kdo použil telefon, tak ho vytlápnul.

Mám ráda autorčiny knihy, čtou se sami. Kniha Vás vtáhne do příběhu. Oddechovka na jedno odpoledne. Některé věci bych nejspíš řešila jinak, ale co já vím, třeba bych je řešila stejně. Knihu doporučuji.


Po bitvě je každý manžel generál Po bitvě je každý manžel generál Alena Jakoubková

Lada i její manžel Luděk pracují jako lékaři ve venkovské nemocnici. Seznámili se spolu už během studií, hned po promoci se vzali, vychovávají dvě děti. Jejich manželství poklidně plyne a Ladě připadá, že to tak bude napořád. Jenž... více


Komentáře (0)

Přidat komentář