Po bitvě je každý manžel generál

Po bitvě je každý manžel generál https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/496531/bmid_po-bitve-je-kazdy-manzel-general-XfZ-496531.jpg 4 38 10

Lada i její manžel Luděk pracují jako lékaři ve venkovské nemocnici. Seznámili se spolu už během studií, hned po promoci se vzali, vychovávají dvě děti. Jejich manželství poklidně plyne a Ladě připadá, že to tak bude napořád. Jenže jednoho dne vstoupí do nemocnice nová lékařka Olga, jejímuž půvabu Luděk brzy podlehne. Navíc Ladě její sedmnáctiletá dcera sdělí, že je těhotná. To už je na Ladu opravdu příliš. Nyní se musí rozhodnout, zda její manželství stojí za to, aby o ně bojovala…... celý text

Přidat komentář

anovy64
03.03.2024 4 z 5

První polovina knihy velice čtivá a reálná. Druhá však připomíná pohádku a to mi trochu vadilo. Škoda, ale i tak se kniha četla dobře a člověk aspoň nemusí nad ničím přemýšlet, může úplně vypnout a vychutnávat si děj.

Aknel26
23.02.2024 odpad!

Já velice nerada dávám odpad, vždycky se snažím na knize najít něco pozitivního... ale tady to prostě nejde.
Autorka vytáhla to špatné ze svých předchozích knih, přidala k tomu pár nových blbostí a vznikla kniha, nad kterou jsem se tvářila asi stejně jako žena na titulní stránce. To jako vážně?
Asi po desáté je hlavní hrdinka žena ve středním věku, vypadá však mladší a svým luzným vzhledem a šarmem si získává srdce všech gentlemanů široko daleko. (A to má přitom, jak je několikrát zmíněno, jen "krátkou džínovou sukni a černé tričko s velkým výstřihem"!)
Asi po desáté je hlavní hrdinka majitelkou nádherného domu zděděného po rodičích, na který si někdo dělá nárok, ale ona liška podšitá mu to překazí.
Asi po desáté je hlavní hrdinka skvělá kuchařka (přestože tentokrát vaří jen mimochodem), stejně jako ji skvělými jídly, kávou i vínem zásobují její úžasní přátelé; je ovšem také cestovatelka, byť tentokrát zamíří do Irska - kde, světe, div se, vůbec neprší! I počasí zřejmě podléhá jejímu šarmu!
Asi po desáté je hlavní hrdinka velmi nekompromisní, zvláště když je ukřivděná, a ve svém protivníkovi vidí nepřítele, zrádce, lháře... Sama má ovšem právo být hysterická, ublížená a kopající kolem sebe, ohánějící se právem a podnikající kroky, které podle mě leckdy ani nejsou legální. Přitom mně zvlášť tentokrát nepřišlo, že by se její muž choval podrazácky (když pominu nevěru samozřejmě), zato ona rozhodně.
Asi po desáté se hlavní hrdinka v jednom kuse uchyluje ke svému četnému "ach jo", i když tentokrát se pravda vyvarovala svých obvyklých frází typu "ano, tak blbá jsem byla".
Nejvíc mě ovšem dostal závěr - kdo tedy knihu nečetl, ať nyní přeskočí o komentář níže, neboť SPOILER ZAČÍNÁ:
Lada, jíž je něco přes 40 let, žije více než 20 let v celkem spokojeném manželství, ale po manželově nevěře si náhle uvědomí, že ho vlastně nikdy nemilovala, že s ním byla ze zvyku a kvůli dětem, že ji jen vysával, že mu šlo jen o majetek (což není pravda, jak vyvrací svým chováním). Nejprve si myslí, že skončí s Jaroslavem, přestože mu polovinu knihy vyká a má ho za přítele dědečka. Pak ale poznává muže, který se chová jako hulvát, což jí náhle nevadí, ale imponuje, a během pár týdnů mu říká své ano.
Její kamarádka Dita - zklamaná muži (jeden pětiletý vztah kdysi v pravěku) udržuje vztah s jedním přítelem s benefitem a váhá, zda to s ním dát dohromady na sto procent; náhle ke konci knihy si vzpomene, že miluje Jaroslava, a dělá vše pro to, aby i on zahořel k ní (což se stane)
Laděnka - 17letá dcera Lady a Luďka, která otěhotní se stejně mladým klukem, s nímž má dlouholetý fungující vztah a chtějí se vzít, ale on podlehne tlaku rodičů a s Laděnkou se rozchází. (Mimochodem, tenhle motiv jsem už zaznamenala nejmíň dvakrát.) Laděnka se v porodnici seznámí s lékařem, který je o 18 let starší, ale bezmezně ji miluje. Kniha končí jejich svatbou. Lada si ještě libuje, jak dcera našla skvělého muže - to je pro mě totálně nepochopitelné, ten věkový rozdíl je masakr a jsem si jistá, že bych svou případnou dceru před takovým svazkem spíš chránila...
Jaroslav - nejšílenější ze všech. Pětašedesátiletý muž, který se nikdy neoženil, protože od prvního dne, co se narodila, miluje Ladu a věří, že jednou bude jeho. Je to skutečný gentleman, líbá jí ruku, dívá se na ni jako na svatý obrázek, vychází jí ve všem vstříc - ale na adresu jejího muže neváhá několikrát říct, že by mu klidně rozbil hubu. Pravý gentleman! Poté co Lada alias Žigula dá přednost jinému, tento Jaroslav, který ovšem přes 40 let miluje Ladu, náhle obrací svou pozornost na její kamarádku a všichni jsou šťastní. (Jen ten manžel dostal na vyučenou - a já také, snad mě tato kniha ze zájmu o tuto autorku definitivně vyléčila!)


Januli
04.11.2023 3 z 5

Podle níže uvedených komentářů, že stát se to může každému z nás... No to může, jen nevím, jestli by i to pokračování bylo takové;-D no dalfi romantika od autorky. Proč ne.

jana6837
21.03.2023

Knihy od paní Jakoubkové mám velmi ráda, ale velice mně vadí často používaný slovní obrat Ach Jo. Je používaný příliš často a narušuje to děj.

jana-cisarova
09.03.2023 4 z 5

Případy nevěrného manžela po více než dvacetiletém manželství tu už víckrát byly. Tentokrát doktorka Lada drží pštrosí přístup k realitě jen po určitou dobu, než začne myslet také na sebe. Manžel primář, má o dvacet let mladší milenku, sedmnáctiletá dcera je těhotná, jak to všechno vyřešit? Odejde z rodinného setkání, kterého se zúčastní i nevěrný manžel, hodí mu na krk dceru i syna, ať se také stará a vidí, co je to udržet domácnost v chodu, když mu manželka odmítne dál poskytovat plný servis. Odjede na pár týdnů do Irska, aby si vyčistila hlavu a rozmyslela, co bude dál dělat, spíše aby zjistila, co vlastně chce.
Není to jednoduché. Přicházejí další a další problémy, ale když už se rozhodla, že manžela by nikdy zpátky nechtěla, přichází pomoc ze všech stran. Nakonec to dopadne jako vždy, moc dobře, ideálně pro všechny zúčastněné. Každý najde toho správného partnera a nevěrný manžel- primář, dostane spravedlivou odměnu.
Příjemné oddychové čtení, zvládla jsem knihu za dva dny.

Makůvka
30.01.2023 4 z 5

Čtivá, oddechová jednohubka, ze života doktorky Lady a její rodiny. Příběh, který může potkat každého z nás. Místy mi přišel příběh hodně naivní a přehnaně romantický. Ale jinak pohodové čtení se šťastným koncem.

L.Helena
17.01.2023 4 z 5

Hodně naivní. Na druhou stranu musím uznat, že jsem se tentokrát dost pobavila.

EvikU.
10.01.2023 4 z 5

Kniha se četla dobře. Takový ten příběh ze života, který si říkáte, že se vám stát nemůže, dokud se vám nezačne dít. A jak už to tak bývá nezůstane jen u jednoho maléru. Nejinak je tomu i v tomto příběhu. Díky tomu obracíte stránku za stránkou.

Ladě je přes 40, má téměř dospělé děti. Manžela chytá krize středního věku a začne si s mladší ženou, kolegyní, doktorkou. A dceři Laděnce je 17 a zjistí, že je těhotná. Aby vše v sobě zpracovala, bere si dovolenou a jede do Irska. Přichází ji pomoc od její kamarádky.

Prostředí Irska se mi zamlouvalo, chtěla bych se tam také podívat. Škoda že popisu nebylo i víc. Doktorské prostředí v Prachaticích bylo skvělé, takhle nějak si to představuji, že to chodí na malém městě v nemocnici. Tamtamy fungují dokonale.

Lada řeší rozvod, Laděnčino těhotenství, rodiče dceřinýho přítele jsou mírně řečeno hulváti. Dává výpověď v práci, řeší rodinného přítele, který se jí dvoří, potkává mladého muže, který ji zve na rande… kniha už nemůže být více zapletená.

Vztahy v knize jsou propletené, ten miluje tu a ta zas toho… jenže to je na tom to čtivý. Protože ani v životě to mnohdy nebývá procházka růžovým sadem. Moc se mi líbilo, jak se Lada ke všemu postavila. To jak se chovala k dceři, opravdu tleskám.

Syn Marek je pro mě také frajer. Studuje na vysoké škole. Když se táta chová k mámě hrubě, dokzae se jí zastat. Obecně jsem si ty její děti oblíbila, jak jsou zodpovědný.

V knize mi malinko vadila jedna věc. Slovo, které se za celý příběh objevovalo každou chvíli a to, že „vytlápla mobil“. Kdyby se to tam objevilo jen někdy a jen párkrát, ale v knize každý kdo použil telefon, tak ho vytlápnul.

Mám ráda autorčiny knihy, čtou se sami. Kniha Vás vtáhne do příběhu. Oddechovka na jedno odpoledne. Některé věci bych nejspíš řešila jinak, ale co já vím, třeba bych je řešila stejně. Knihu doporučuji.

salexice
29.12.2022 2 z 5

příběh o nevěrném manželovi, odvržené manželce, životě na malém městě, přátelství a pohádkově šťastném konci. Knihy téhle autorky jsou možná jednoduché, obsahují různá klišé, ale přes to s nimi ráda trávím večery. A tak se vždycky s chutí začtu do každé nové i starší a vlastně se dobře bavím. Kde je psáno, že i to není důležitý účel literatury :-)

alnahu
21.12.2022 4 z 5

Další z čtivých knih od paní Jakoubkové ,tentokrát z lékařského prostředí.Příběh lékařky Lady,které připraví život nejedno nemilé překvapení s kterým se musí vypořádat a zároveň najít cestu i pro sebe,jak dál.Opět příběh ze života,který může potkat kteroukoliv z nás.