Plavba do nenávratna

recenze

Plavba do nenávratna (2022) 4 z 5 / Bobina74
Plavba do nenávratna

Drsňák Dabert je zpět a s ním i pořádná porce sarkasmu a nebezpečných akcí zavánějící smrtí. Jeho PLAVBA DO NENÁVRATNA je plná mrtvol i vtipu a samozřejmě nemůže chybět ani tajemná žena.
Detektivní román Plavba do nenávratna je pátým dílem ze série Michal Dabert a i tentokrát někomu půjde o život. Pohodová krimi, v které vás čeká zábava i napětí, vás přivítá na zaoceánské lodi a Dabert bude opět rozsévat smrt, ironický humor i šarm, který tak skvěle působí na ženy.
Příběh je vyprávěn er-formou a jde ve stopách hlavní postavy – Daberta. Jeho styl ani zvyky se nemění, pouze vystřídal prostředí, které je tentokrát obklopeno mořem, kam až oko dohlédne. Společnost na této nebezpečné cestě vám budou dělat nelítostní zlotřilci, kteří v rukavičkách rozhodně nejednají, a lidský život pro ně nic neznamená. Jenomže to netuší, kdo proti nim stojí. Někdejší příslušník Cizinecké legie, námezdní žoldák, nájemný likvidátor - to vše je Dabert, který se hned tak ničeho nezalekne, dokonce ani krásné a přitažlivé ženy. ;-)
Autor opět rozjel svižnou jízdu a s lehkostí čtenářům představil další dobrodružství charismatického Daberta, z kterého se vám, milé dámy, roztřesou kolena na první dobrou. ;-) Pokud jste nečetli předchozí díly, ničemu to nevadí, letmými náhledy do hrdinovy minulosti vám autor shrne nejdůležitější okamžiky jeho života, ale já osobně doporučuji číst pěkně od začátku, abyste nepřišli o všechny Dabertovi legrácky. V celém příběhu se odráží autorova láska k jachtaření a tak se vám dostane velmi podrobného popisu „lodních záležitostí“, v kterých se autor opravdu vyřádil, až máte pocit, že tuhle loď z fleku uřídíte i vy.
Nejnovější dobrodružství Michala Daberta tentokrát zavání trochu groteskou. V předchozích dílech stála ve středu dění napínavá a vražedná zápletka a i když ani tady se nebudete nudit, humorná složka příběhu tak trochu přebila hlavní tok vyprávění. Drsný chlapík Dabert, co za sebou zanechává mrtvé a s ledovým klidem ničí své nepřátele, se změnil v sarkastického smíška, kterému sice za nehty zůstalo pár mrtvol, ale jeho smrtící, ledový pohled s charismatickou aurou se trochu vytratil.
Nenáročný krimithriller Plavba do nenávratna zařadil vysokorychlostní tempo a nakonec bezpečně dojel do svého domovského přístavu, v kterém se doufám můžeme těšit na další pokračování nebezpečím protkaného Dabertova života. I když se mi tento díl líbil z celé série nejméně, stále si uchoval nezaměnitelný styl F. Niedla, který mě vždy potěší a lahodí nejenom čtenářské duši, ale i mé bránici.


Plavba do nenávratna Plavba do nenávratna František Niedl

Michal Dabert je poněkud unaven životním stereotypem, do kterého se dostal ve společném životě s hollywoodskou hvězdou Joan Hartingovou. Joan ho sice miluje a téměř všechen svůj volný čas věnuje jen jemu, ale pro bývalého příslušn... více


Komentáře (0)

Přidat komentář