"Pište čtivě a srozumitelně" od Dalibora Behúna a Petra Behúna

recenze

Pište čtivě a srozumitelně (2023) 5 z 5 / actavis
Pište čtivě a srozumitelně

"Pište čtivě a srozumitelně" je knihou, která vás provede světem psaného slova a nabídne neocenitelné rady pro zlepšení vašeho psaní. Autoři, bratři Dalibor Behún a Petr Behún, se v této knize zabývají problematikou, která trápí mnoho spisovatelů, novinářů, studentů i profesionálů -, jak napsat text, který osloví čtenáře a bude snadno srozumitelný.

Kniha se člení do několika tematických kapitol, které postupně představují klíčové aspekty dobrého psaní. Autoři se nezaměřují pouze na gramatickou správnost, ale také na estetiku a stylistiku psaného projevu. Přístup je přátelský a nikdy nezapomínají na čtenáře, kterého chtějí motivovat k zlepšení a zdokonalení svých dovedností.

Jedním z hlavních silných bodů této knihy je její praktičnost. Autoři nejen vysvětlují teorii a pravidla, ale také nabízejí spoustu příkladů a cvičení, které vám pomohou aplikovat nově nabyté znalosti do praxe. Díky tomu si čtenáři mohou okamžitě ověřit své pokroky a posouvat se ve svém psaní kupředu.

Další výhodou knihy je její přístupnost. I když se jedná o odbornou literaturu, autoři se vyhýbají zbytečnému akademismu a komplikovanému jazyku. Díky tomu je kniha přístupná širokému spektru čtenářů bez ohledu na jejich věkovou skupinu či úroveň gramatických znalostí.

Jsem přesvědčena, že "Pište čtivě a srozumitelně" je kniha, kterou by měl mít každý. Je to užitečný průvodce, který vás provede skrze základy jazyka a ukáže vám, jak zaujmout čtenáře a sdělit své myšlenky s jasností a přesností. Kniha se stane neocenitelným společníkem pro profesionály, studenty, novináře, a všechny, kteří chtějí své psaní posunout na vyšší úroveň. Doporučuji ji s nadšením každému.

Děkuji nakladatelství ZONER Press za možnost seznámit se s touto knihou a poskytnutí výtisku k recenzi.


Pište čtivě a srozumitelně Pište čtivě a srozumitelně Dalibor Behún

Chcete, aby vaše texty byly pro čtenáře přístupné a užitečné, jen občas nevíte, jak se zbavit zlozvyků, které máme skoro všichni pod kůží? Kniha Pište čtivě a srozumitelně se stane vaším majákem v rozbouřeném moři české stylistiky... více


Komentáře (3)

Přidat komentář

cestina_s_linus
19.08.2023

Knihu doporučuji! Je jedno, jestli jsi student, copywriter, učitel... pro tuto knihu využití najdeš! Já sama budu mnohé tipy a rady aplikovat i do svých zápisků a těším se na ten posun! Konečně můj chaos dostane ŘÁD! :)

actavis
03.08.2023

Děkuji pěkně


Salvador83
30.07.2023

Děkujeme za moc hezkou recenzi! Dalibor alias polovina šíleného korektorstva :-)