Pekingský duch

recenze

Kam se ztrácí Alice Sun (2024) / strana394
Kam se ztrácí Alice Sun

Alice Sun chodí na Airington, což je mezinárodní střední škola, která se jen hemží bohatými a vlivnými teenagery. Alice sem ale nezapadá, je jiná než ostatní. Její rodina nevlastní několik firem, nemohou si dovolit nejnovější technologie nebo chodit každý den do nákupáku utrácet tisíc juanů a kvůli nedostatku financí bude Alice muset brzy přestoupit na jinou obyčejnou školu. Alice nemá žádný velký talent, neumí hrát na žádný hudební nástroj, neumí kreslit, zpívat, nevyniká ve sportu. A tak jediný možný způsob, jak o sobě dát mezi nadanými studenty vědět, je její výborný prospěch. Je to ona, kdo vždycky všechno ví, kdo zná odpovědi na všechny otázky a díky tomu si vysloužila přezdívku “Studijní mašina O první místo se ale pere s Henrym, který je z bohaté, vlivné rodiny, učiteli velmi oblíbený a vždy je o chlup lepší než ona. Alice se tak snaží být ještě lepší, protože když nebude první, nebude nic.. Cítí se mezi svými spolužáky přehlížená, neviditelná a jednoho dne se neviditelnou opravdu stane.

Hlavní hrdinka je skvělá, strašně mě bavila její preciznost, soutěživost a ochota vše dotáhnout až do konce. Místy mi ji bylo docela líto, protože to na škole opravdu nemá moc lehké a když se k tomu ještě přidá její nová “schopnost, kterou bohužel nemůže ovládat, je docela ztracená. Začne ale spolupracovat se svým největším rivalem – Henrym a společně vymyslí aplikaci, díky níž bude ostatním plnit úkoly a za to dostává zaplaceno. Alice tak střádá peníze, aby si mohla dovolit další studium a aby se její rodina měla konečně dobře. Ale úkoly začínají být nebezpečné, složitější a posunují se za hranici zákona a ona se bude muset rozhodnout, jestli ty peníze opravdu stojí za to.

Henry patří mezi tu bohatou smetánku, jeho otec vlastní několik firem. Je odtažitý, věčně vážný, formální a výborný ve všech směrech. Postupně se ale dozvídáme, že ani on neměl tak lehké dětství, jak se na první pohled mohlo zdát. Pomalu ale jistě se nám otevírá a my zjišťujeme, že je vlastně docela fajn. Umí být sarkastický a má skvělý smysl pro humor a nebudu vám lhát, romantickou hate-love linku jsem si fakt užívala.

Kniha má strašně originální námět, ještě jsem nic takového nečetla. Autorka si skvěle hraje s rozdílností vyšší a nižší třídy. Nenajdete zde žádná hluchá místa, má to spád, a dokonce lehce detektivní nádech.

Moc děkuju nakladatelství Albatros za zaslání recenzního výtisku.
IG: @strana394


Kam se ztrácí Alice Sun Kam se ztrácí Alice Sun Ann Liang

Teď mě vidíš, teď už ne. Contemporary senzace s prvky nadpřirozena. Alice Sun si na mezinárodní střední škole, na které má jako jediná prospěchové stipendium a která se jen hemží bohatými, vlivnými teenagery, vždycky připadala ne... více


Komentáře (0)

Přidat komentář