Osudné svědectví

recenze

Osudné svědectví (2022) 5 z 5 / bookbug_cz
Osudné svědectví

Roberta Bryndzu bych si dovolila přiřadit k Lise Regan, která svou sérií s detektivkou Josie Quinnovou patří k mým nejoblíbenějším autorkám. Oba píší neskutečně poutavě, čtivě a jejich styl mi sednul na první dobrou. Jako zástupce detektivního žánru se v jejich knihách setkáváme s rozsáhlým vyšetřováním, což někomu nemusí úplně sedět. Ale čtivost, údernost a nenadálé zvraty, z každého jejich příběhu udělají něco neskutečného.

S Osudným svědectvím se Bryndza vrací ke své dlouholeté hrdince detektivních příběhů, k sympatické Erice Fosterové. Tato slovenská rodačka z malé vesnice jménem Lehota si u policie vydobyla skvělé jméno a každý její případ má výbornou dějovou linku a neočekávané zvraty.

Erika sice stále truchlí nad smrtí svého manžela Marka, ale po letech konečně cítí, že by mohla začít zase naplno žít. Stěhuje se do nového domu, který by chtěl spíš zbourat, ale vlastně jí to nevadí. Zabydluje se a doufá v lepší zítřky. Doslova několik domů vedle toho jejího naleznou brutálně zavražděnou mladou ženu. Rozjíždí se rozsáhlé vyšetřování, ve kterém se prolnou osudy hned několika postav a jednu z hlavních příběhových linek zahraje i podcast o skutečných zločinech, který jedna z obětí nahrávala. Mladá žena ve svém pátrání evidentně objevila hned několik kostlivců ve skříních, které měly zůstat na dobro zavřené.

Bryndza opět stvořil charakterově velmi zajímavé postavy a opět se nad nimi budete spíš rozčilovat, než je milovat. Setkáte se tak s nepříjemnou a arogantní sestrou oběti nebo podivínským slizounem, který nosí v pytli na odpadky společně s obalem od čokolády i hlavy mrtvých koček.

Osudné svědectví je opět neskutečnou jízdou detektivních zápletek, se kterými Bryndza opravdu nešetří. Doporučuju všem fanouškům detektivních příběhů s vyšetřovatelkou (ženou) v hlavní roli.


Osudné svědectví Osudné svědectví Robert Bryndza

Detektiv Erika Fosterová se během večerní procházky v okolí svého nového domu v Blackheath ocitá na místě činu. Brutálně zavražděná žena je Vicky Clarkeová, která měla svůj vlastní podcast o skutečných zločinech. Poté co se Erika... více


Komentáře (0)

Přidat komentář