Osud hněvu a plamene

recenze

Osud hněvu a plamene (2024) 4 z 5 / EvikU.
Osud hněvu a plamene

Fantasy miluju! Je to pro mě pohádka pro dospělé a skvělý odpočinkový relax od knih s těžkou tématikou, které čtu také ráda. Osud hněvu je o dívce Romerie, New Yourkské zlodějce. Hned od začátku vás děj vtáhne do knihy. Romerie se po jedné události, kdy si myslí, že je mrtvá probouzí na úplně jiném místě a v jiném těle. I když podoba by tu byla. Probouzí se v proradném těle elfí princezny.

Ničemu nerozumí, neví jaké spiknutí proti králi Zanderovi Romerie princezna udělala. Ani nechápe, jak jejich světy fungují, kdo je kdo a dlouho netuší ani, co je vlastně zač Zander, její bývalý snoubenec.

Momentálně se oba nenávidí, protože on v ní vidí bývalou snoubenku a její zradu, ona zase muže, který ji chce potrestat smrtí. Jenže shodou okolností ji dá ještě šanci. Nemá trest smrti, ale je jeho vězeňkyně.

Příběh je čtivý, ale místy by mu prospělo mírné proškrtání. Místy se to nikam nehlo, pořád jen jak se nenávidí a nevěří si. Každopádně v druhé polovině to opět získalo šmrnc, Romy se začíná dozvídat kým opravdu je. Pomůžou ji s tím jiné ženy, které mají zvláštní schopnosti a vědí toho spoustu o minulosti Země.

Lidé utvoří dva tábory. Jedni přejí svatbu Romerie a Zandera, druhý ji nevěří, po zradě, která přinesla spoustu mrtvých od bývalé princezny. Celou dobu čekám na velké finále. Jo, přijde, ale nečekali by jste to. Částečně je v půlce useknutý a my musíme čekat na druhý díl. :)

Komentáře (0)

Přidat komentář