Opravdu pohádka o kouzlu života offline

recenze

Oflajňák (2023) 5 z 5 / veruptackova
Oflajňák

Kolik času denně strávíte v online světě? A řešíte i čas strávený s technologiemi u dětí? Ne vždy je snadné jim to vysvětlit a právě s tímto by vám mohla pomoci tahle pohádka o kouzlu skutečného světa s názvem Oflajňák. Já jsem jejím vizuálem i obsahem byla velmi mile překvapená.

Oflajňák toho totiž dětem i rodičům zvládne předat opravdu hodně. Poskytne jim nejen inspiraci na aktivity, které už možná roky (anebo nikdy) nedělaly, ale hlavně na čtivém příběhu ukáže, co je v životě skutečně důležité. Autor nezapomněl zdůraznit emoce, které při tomto pomalém uvědomování si důležitého může mít malý chlapec, ale i lehce opakovat některé věci, aby je mladší čtenáři lépe pochopili. Vše je navíc doplněno opravdu nádhernými ilustracemi, které zajistí zájem i mladších dětí, než je hlavní cílová skupina.

Kniha je primárně určena pro děti 6-10 let. Ale já a moje téměř čtyřleťačka jsme s ní strávily několik večerů. Takže bych se ji nebála předčítat i mladším. Obsahu porozumí a určitě nebude na škodu, když se s příběhem seznámí i rodiče. Mě totiž opravdu kniha donutila přemýšlet o způsobech trávení volného času.

Posílám velké díky do nakladatelství, které mi knihu k recenzi poskytlo.

Komentáře (0)

Přidat komentář