Oflajňák

Oflajňák https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/525611/bmid_oflajnak-6545735c4a99e.png 5 3 3

Péťa je obyčejný osmiletý kluk, který má jediný problém. Tráví až moc času na počítači a u jiných technologií. Není to však jenom jeho vina. Jako každé dítě, i Péťa vlastní Oflajňákův žeton - kouzelný předmět, díky kterému se děti stávají dospělými. Pokud bude na počítači a u pohádek trávit příliš času, může přijít zlá čaroonlajnice a žeton mu ukrást. A přesně to se stane! Cesta k znovuzískání žetonu však vede skrze offline aktivity a hry, které Péťa už skoro všechny zapomněl. Podaří se Péťovi za pomoci hodného Oflajňáka žeton získat zpět?... celý text

Přidat komentář

veruptackova
25.04.2024 5 z 5

Přiznám se, že nakladatelství PERKMAN mám spojeno hlavně s kronikami (vánoční, výletní..). Že vydali i knihu pro děti, jsem zjistila až nyní a musím říct, že jejím vizuálem i obsahem jsem byla velmi mile překvapená.

Dětem i rodičům toho Oflajňák zvládne předat opravdu hodně a navíc udrží zájem i mladších dětí díky nádherným ilustracím.

(Podrobný názor na knihu najdete v recenzích :-) )

Malinali
06.03.2024 5 z 5

Přesně pro děti už od školkového věku, které rády tráví svůj čas u konzolí a tabletů, ukázka, že i mimo online svět, je super svět, kde se dá užít legrace a to i bez rodičů (např. máte-li jedináčka, vyžaduje pozornost a neumí si sám hrát). Lehce fantasy - mluvící pes, kterému rozumí jen kluk Péťa. Ale inspirativní. Dobře se čte jak školkovým dětem, tak sám může číst už i prvňáček - velké písmo.


Ivana11
29.01.2024 5 z 5

Moc hezká kniha o malém chlapci, který veškerý volný čas tráví u počítače, u televize a při hrách na mobilu. O tom, jak ho Oflajňák vede k tomu, aby se své závislosti zbavil. Doporučuji přečíst i dospělým.

Autorovy knížky

Václav Toman
česká, 1992
2023  100%Oflajňák

Kniha Oflajňák je v

Přečtených6x
Čtenářské výzvě2x
Chystám se číst18x
Chci si koupit9x