Obřad

recenze

Obřad (2023) 3 z 5 / kiki797
Obřad

Temná rituální vražda po sedmi letech opět otřásla celým Madridem. Obětí trýznivého zločinu se stala další mladá žena, která měla těsně před svatbou.Tehdejší pachatel byl dopaden a dosud si odpykává trest, takže existují jen dvě možnosti: buď má následovníka, anebo je uvězněn nevinný. Ve strachem svíraném městě čeká inspektorku Elenu Blancovou…



Před nedávnou dobou jsem dočetla knihu Obřad. Hned na začátek mě přivítalo prostředí Španělska, nová místa a postavy. Tato kniha však nebyla úplně bez chyb - alespoň mého názoru a o svoje postřehy jsem se chtěla s vámi podělit.

Již od počátku a párkrát během toho, co se kniha odehrávala jsem si všimla nepřirozených reakcí postav. Jednou se tam nějaká postava hroutila a pak byla hned v pořádku, to jsem nechápala a bylo to zbytečně uspěchané.
Nestává se mi to moc často, ale v knize jsem našla i pár chyb, co se překladu týče. Samozřejmě to do knihy nezasahuje, ale i tak.

Autorka zde pracovala s zajímavým konceptem vražd, jak vám již napovídá - rituální vraždy. Takových knížek jsem moc nečetla a tady to bylo pojato vážně zajímavě. Mělo to své grády a i napětí, autorka rozhodně věděla jak zamotat pořádně děj, kdy jste si pak nebyli jistí ničím.

Co však mi vadilo, bylo i to, že nějaké vedlejší postavy mohly mít větší prostor a i lepší konec, s některými autorka vždy končila moc rychle jakoby se chtěla jich rychle zbavit. Všechno bylo celkově moc uspěchané. Autorka mohla klidně zvolnit, takhle to na mě nezanechalo ten nejlepší dojem.

Avšak paradoxně však musím říct, že i přes nedostatky se mi kniha líbila. Mohla jsem se svým způsobem “zatoulat” po Španělsku, kde se celá detektivka odehrála. Docela dobře šly i zapamatovat jména postav a když s nimi autorka nekončila rychle, nějaké jsem si i oblíbila.

Tuhle detektivku bych neřadila úplně vysoko, za mě to byl průměr. Ale někomu by se kniha mohla líbit určitě.


Obřad Obřad Carmen Mola

Temperamentní policistka na stopě mrazivých rituálních vražd. Temná rituální vražda po sedmi letech opět otřásla celým Madridem. Obětí trýznivého zločinu se stala další mladá žena, která měla těsně před svatbou. Tehdejší pacha... více


Komentáře (0)

Přidat komentář