Nové vyhlídky

recenze

Nové vyhlídky (2023) 5 z 5 / bookbug_cz
Nové vyhlídky

Již počtvrté jsem se vrátila do Green Valley, idylického městečka ve Skalistých horách. A že to byl ale parádní návrat! Ještě teď mi z toho buší srdce. Lilly Lucas má neuvěřitelný dar vnést člověka do atmosféry nejen romantického příběhu, ale do všeho, co s ním souvisí. Prostředí maloměsta, ve kterém žijí milí lidé, kteří si nezamykají domy ani auta, je vykresleno tak idylicky, že po přečtení knihy máte chuť hned skočit na letadlo a vydat se tam žít. Při tom kolik je kolem nás ve skutečném životě zloby, je to docela fajn představa, no nemám pravdu?

Annie se po pěti měsících probouzí z kómatu a učí se vše od znova. Chodit, psát, mluvit...je auto-mechanička a nemožnost pracovat ji tíží ze všeho nejvíc. Vrací se z nemocnice domů a snaží se začít znovu žít. Spousta věcí je zkrátka jinak, než si pamatuje. Když se ale dozví, že je ohrožena existence dětského tábora, zatne zuby a vydává se do boje. Tábor je totiž financován ze vstupného na Betlémskou hru, kterou nemá letos kdo režírovat, a tak se Annie ujme vedení. Tedy až do okamžiku, kdy se o toto pomyslné vedení musí dělit s namachrovanou seriálovou hvězdičku Colem Jacobsem. Kromě nechtěných citů se musí vyrovnat i s myšlenkami na matku, která ji opustila, když ji bylo sotva dva roky. A ta bolest nezmizí, pokud ji v sobě nadobro neuzavře.

Annie je na Colea pěkně protivná a já se mu upřímně divím, že to s ní vydržel s úsměvem, tedy aspoň na začátku. Ti dva se neustále kočkovali, ale po čase se nevraživost měnila v lásku. Jiskření mezi nimi fungovalo na jedničku, dialogy byly napsány s humorem a já se často nemohla ubránit úsměvu. Jejich životní standard by nemohl být rozdílnější, ale ten se přece nemusí shodovat s představami o životě, no ne?

U Lilly Lucas je to hodnocení dost obtížné. Ona zkrátka umí psát a v romantice se vyrovná proslulé Moně Kasten. Pravdou je, že třetí díl této série Nové sliby mě malinko zklamal, nicméně pořád to je má srdcovka a Nové vyhlídky se s přehledem vyrovnaly prvnímu dílu. Budete mít přečteno za chvilku a budete z mužského hrdiny nadšeni. Já jsem takhle pohodového chlapíka nepotkala hodně dlouho.


Nové vyhlídky Nové vyhlídky Lilly Lucas

Když se Annie po těžké nehodě probouzí z kómatu, musí se spoustu věcí naučit od začátku. A to nejenom takové věci jako je chůze a psaní, ale musí se naučit především zase žít. Annie se chce co nejrychleji vrátit ke své práci autom... více


Komentáře (0)

Přidat komentář