Nová parta, nové příběhy, nové doporučení

recenze

Zachraň mě (2021) 5 z 5 / vendy6619
Zachraň mě

Myslím, že není nikdo v knižním světe, komu by unikla nová kniha od Mony Kasten. V sérii Znovu jsme se setkávali s Woodshillskou partou a doslova si ji zamiloval každý už po přečtení Začít.
V nové sérii Zachraň se dostáváme do Anglie a na školu Maxton Hall. Vše je tu naprosto nóbl a doslova někdy i snobské. Chodí sem i Ruby. Studentka, která ovšem se mezi snobskou společnost neřadí. Oproti tomu James je ukázkový příklad vzhledem k tomu, v jakých poměrech žije jeho rodina. Oba se hlasí na Oxford. Oba z rozdílných důvodů… ale oba je spojuje jedna věc… a to že se chtějí vymanit ze světa ve kterém do té doby žili.
Musím říct, že partu z Woodshillu mám hrozně ráda, ale myslím, že i na tyhle dva si dokážu zvyknout. Mona opět dokázala napsat důvěryhodné postavy, které vás chytnou za srdce, dokážete se v nich najít, zasmát se, naštvat se… cokoliv budete chtít, protože to je přesně to, co od Mony očekáváte. A Zachrań mě… může být ještě lepší!
Kniha je rozdělena na dva pohledy – Jamese a Ruby. Musím říct, že první kapitola neosloví asi úplně, ale tady je potřeba trochu trpělivěsti, protože pokud propadnete do tajů Maxton Hall zjistíte, že si novou partu oblíbíte stejně jako tu předchozí!
A nebudu lhát… Mona je každou knihou snad lepší a lepší! Jestli vám bylo horko u Znovu… možná, že teď shoříte. Alespoň na chvíli…
James a Ruby, jejích oddělené světy, oddělené životy a všechno kolem nich… si místo u mě rozhodně a definitivně našli! A hrozně moc se těším až si přečtu další díly Zachraň! I když… nebyla jsem nikdy zoufalejší z nějakého závěru knihy jako právě z týhle. Bude to dlouhé čekání!
Tak prosím… vejděte do Maxton Hallu… a nezapomeňte se na to pořádně obléct, upravit a nasadit neproniknutelný výraz. Tady soudí každý záhyb na saku, každou emoci, každý špatně učesaný vlas! V Maxton Hallu vás každý projede rentgenovým pohledem!

Tohle je zkrátka ta Mona jak ji máme rádi a jak ji známe. Tohle si nenechte ujít!

Komentáře (1)

Přidat komentář

Readerlady
10.06.2021

Knihu plánuji číst o víkendu!!!
Krásná recenze. Monu taky miluju?!
Mimochodem slyšela jsem že dvojka bude tento podzim tak snad ano