Není ex jako ex!

recenze

Ex v éteru (2022) 4 z 5 / bookbug_cz
Ex v éteru

Devětadvacetiletá Shay pracuje už skoro deset let v rozhlasové stanici a daří se jí dobře. Práci, která jí tolik připomíná otce a jejich vzájemný vztah, nadevše miluje. Jediným temným bodem jejího pracovního života je nový kolega Dominik Yun, který dostudoval magistra z žurnalistiky (což sám rád neustále opakuje všem okolo), a snaží se do vysílání zavést nové, ale dost seriózní prvky. Nebojí se jít do střetu s politiky – což pro většinu lidí zní nudně, ale on si za tímto směrem stojí. Ti dva jsou jako kočka a pes. Neustále se pošťuchují a lehce urážejí.

Jednoho dne ale přijde jejich šéf s tím, že je potřeba zvednout poslechovost, jinak se začne propouštět ve velkém. Mají tak za úkol vymyslet nový pořad - progresivní a posluchačsky atraktivní. Shayin momentální nápad, že by se mohl zrežírovat pořad o vztazích, který by moderovali ex partneři, vzbudí všeobecné nadšení a ona tak nevědomky způsobí start řady nepříjemností. Dominik a Shay mají předstírat, že spolu nedávno chodili a jako ex mají spolu opravdu pěkný a harmonický vztah. Už to samotné zní jako nádoba na chaos a trapasy a oba jsou z toho dost rozmrzelí. Nicméně pořad vzbudí nadšené reakce. Popularita rádia i těch dvou jako moderátorské dvojice strmě stoupá a život ve lži se značně zamotává a komplikuje.

Příběh je hodně čtivý, o romantické a humorné scény není nouze – bavilo mě to. Oba se vzájemně poznávají, oťukávají, až se do sebe zamilují. I přes věkový rozdíl, kdy Dominik je o několik let mladší, si pořád mají co říct a cítí se spolu dobře. Myslím, že kniha by si zasloužila být víc vidět. Je to fajn oddechovka ze super prostředí rozhlasové stanice, což mi přišlo jako originální námět.


Ex v éteru Ex v éteru Rachel Lynn Solomon

Shay Goldsteinová už deset let pracuje v jedné rozhlasové stanici v Seattlu a nedokáže si představit, že by měla pracovat někde jinde. Poslední dobou se však neustále hádá s novým kolegou Dominikem Yunem, který právě dokončil žurn... více


Komentáře (0)

Přidat komentář