Nenáročná oddechovka

recenze

Skryté obrázky (2023) 3 z 5 / assa
Skryté obrázky

Mallory Quinnová ve svých třiadvaceti letech odchází z protidrogové léčebny, aby začala nový život. Získá práci chůvy na předměstí New Jersey, kde se má starat o pětiletého Teddyho, který rád kreslí. Mallory brzy zjišťuje, že jsou jeho kresby čím dál více znepokojivější.

I když je Jason Rekulak autorem pouze dvou románů, přičemž za ten první, Nedobytná pevnost (The Impossible Fortress, 2017), byl nominován na cenu E. A. Poea, dlouhá léta pracoval jako redaktor v nezávislém nakladatelství Quirk Books, kde se podílel na několika bestsellerech.

Román Skryté obrázky je další z řady duchařinek, který v podstatě nepřináší nic nového a drží se klasického schématu: život šťastné rodinky naruší něco tajemného, čemuž hlavní hrdinka krůček po krůčku přichází na kloub. Nechybí ani několik šokujících zvratů, které však mohou ve finále působit překombinovaně a tím shazovat uvěřitelnost.

Příjemným zpestřením příběhu jsou kresbičky malého Teddyho, které se v knize skutečně nachází a čtenář je díky tomu tak spolu s hlavní hrdinkou více vtažen do děje. Některé obrázky jsou situované tak fikaně, že je spatříte až po otočení stránky a tudíž zapůsobí s větší silou a mohou vyvolat příjemné mrazení.

I přes vychvalující citace Stephena Kinga a jeho syna Joe Hilla na obálce knihy, že se jedná o výjimečný thriller a nádherně temný román, který neodložíte a budete si ho chtít přečíst znovu, kniha nevybočuje z průměru. Příběh ale svižně odsýpá a čtenáře, co mají rádi mírně nadpřirozené příběhy s nepředvídatelnou závěrečnou pointou, jistě potěší.


Skryté obrázky Skryté obrázky Jason Rekulak

Mallory Quinnová začíná v jednadvaceti nový život. Právě ji propustili z protidrogové léčebny a získá práci chůvy na bohatém předměstí Filadelfie. Má se starat o pětiletého Teddyho, syna Teda a Caroline Maxwellových. Mallory si no... více


Komentáře (0)

Přidat komentář