Někdo to ví

recenze

S láskou, Eloise (2006) 5 z 5 / Ladybug656
S láskou, Eloise

S láskou, Eloise - Julia Quinn
Bridgertonovi V


Colin věděl, že má Eloise tajemství v této knížce se konečně dozvídáme jaké. Jde o to, že si víc než rok dopisuje se záhadným sirem Phillipem. Když se koná Daphnin velkolepý ples Eloise využije příležitost k útěku za neznámým cizincem. Oba dva jsou jiní, než ten druhý očekával a neví si rady. Nebo jsou si možná podobnější než tuší.

Mrazivý začátek, který by mě ani ve snu nenapadlo, že bude až tak dramatický mě zcela vtáhl do děje. Ten se zároveň prolévá s předchozím dílem - Čekankou. To se mi moc líbilo!

O příběhu nelze říct, že by byl náročný či nepředvídatelný, ale rozhodně je krásný (stejně jako u předchozích dílů). Zahřeje u srdce. Navíc v téhle knize nechybí ani velká dávka vtipných příhod a hlášek.

Eloise je optimistická a tuto vlastnost jsem jí trochu záviděla, nedělá si z ničeho velkou hlavu, vždycky ví co chce a jde si za svým cílem po hlavě. Sir Phillip mi moc sympatický nepřipadal, působil hodně plaše - možná že za to může jeho zhýralý život.

Tato knížka má kromě toho, že se prolíná s Čekankou i další změnu, na začátku každé kapitoly je úryvek jednoho z dopisů, které napsala Eloise (většinou rodině).

Anotace: Ovdovělý sir Phillip potřebuje matku pro své děti a nejvhodnější mu připadá Eloise Bridgertonová. Domnívá se totiž, že je to prostá nenáročná dívka, a protože je v devětadvaceti letech stará panna, nejspíš jen zoufale čeká na nabídku k sňatku. Žena, která se objeví na jeho prahu, mu však vyrazí dech. Je nejenom krásná, ale také sebejistá, a pokud přestane mluvit na dostatečně dlouhou dobu, aby zavřela ústa, sir Phillip netouží po ničem jiném než ji políbit.


S láskou, Eloise S láskou, Eloise Julia Quinn

Rok 1824. Ovdovělý sir Phillip ví, že Eloise Bridgertonová je stará panna, a tak ji požádá o ruku. Domnívá se totiž, že je to prostá, nenáročná dívka, která zoufale čeká na nabídku k sňatku. Avšak krásná žena na jeho prahu rozh... více


Komentáře (0)

Přidat komentář