Nečekaná manželka

recenze

Falešná manželka (2022) 5 z 5 / Kikina182
Falešná manželka

Když Cecilie Harcoutová zjistila, že byl její bratr ve válce v koloniích těžce zraněn, vydává se navzdory všem očekávání na cestu přes Atlantik, aby ho našla a postarala se o něj. Místo bratra však narazí na Edwarda Rokesbyho, který je v bezvědomí a potřebuje její pomoc. Cecilie je odhodlaná s ním za každou cenu zůstat, zachránit mu život a najít svého bratra. I kdyby to mělo znamenat, že všem bude tvrdit, že je jeho manželkou.

Kniha je opět napsaná v er-formě, aby mohl čtenář sledovat dění kolem obou hlavních postav. Způsob psaní vůbec nebrání zachycení myšlenek a pocitů hlavních postav. Naopak tomu pomáhá, protože autorka tak mohla zachytit, co se odehrává v obou hlavních hrdinek v situacích, ve kterých byli spolu, což by u ich-formy bylo velmi obtížné.

I tentokrát se potvrdilo, že Julia Quinn má lehký a čtivý styl psaní. Do příběhu jsem se začetla v okamžiku, kdy jsem knihu otevřela a během čtení jsem se zkrátka nemohla odtrhnout. Autorce se tak skvěle daří přenést do knihy atmosféru a emoce, že si člověk připadá jako jeden z aktérů příběhu.

Autorka opět pracuje s jedním častým a oblíbeným tématem, takže je rámcově jasné, k jakému závěru kniha spěje. To je ale něco, co lze u tohoto žánru čekat. Výjimečné na autorce je, že dokáže těmhle námětům dodat ve velkém rozsahu originálnost. I když člověk tedy ví, jak kniha skončí, neví proč a spolu s velkou emoční škálou a krásným příběhem je to skvělá kombinace, díky které si příběh nejde nezamilovat.

Postavy jsou krásně popsané. Hned po prvním setkáním není problém udělat si o hlavních hrdinech a jejich povaze obrázek, ale zároveň tam zůstává prostor tajemna, pár neodhalených maličkostí, které autorka umí skvěle využít k pozdvihnutí děje.

I vedlejší postavy jsou skvěle popsané. Ale ne zase tak do detailu, aby ubíraly prostor hlavním hrdinům. I tak je ale možné si o nich, jejich povaze a úmyslech udělat přesný obrázek.

Falešná manželka je skvěle napsaná knížka, která má všechny kvality autorčiných ostatních knih. Pokud máte její díla rádi, určitě můžu doporučit i druhý díl ze série Rokesby. A to obzvlášť v případě, že jste stejně jako já fanoušky zápletek založených na falešném manželství.

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji nakladatelství Euromedia - Ikar.


Falešná manželka Falešná manželka Julia Quinn

Cecilie Harcourtová se ocitá v nelehké životní situaci. Její bratr je těžce zraněn ve válce v koloniích a ona se o sebe musí najednou postarat sama. Zdá se, že má jen dvě možnosti: zůstat svobodná a stát se starou pannou, nebo se ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář