Falešná manželka přehled

Falešná manželka https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/484883/bmid_falesna-manzelka-bNR-484883.jpg 4 319 319

Rokesby série

< 2. díl >

Cecilie Harcourtová se ocitá v nelehké životní situaci. Její bratr je těžce zraněn ve válce v koloniích a ona se o sebe musí najednou postarat sama. Zdá se, že má jen dvě možnosti: zůstat svobodná a stát se starou pannou, nebo se výhodně vdát. Cecilie si překvapivě zvolí třetí variantu – vydává se přes Atlantik, pevně rozhodnuta najít svého bratra a vyléčit jej. Místo něj však nachází jeho nejlepšího přítele, hezkého důstojníka Edwarda Rokesbyho, který je v bezvědomí a nutně potřebuje její pomoc. Cecilie přísahá, že s ním zůstane a zachrání mu život, i kdyby si proto musela vymyslet malou lež. Když se Edward po šesti měsících probere, je více než zmatený. Jeho vzpomínky jsou velmi mlhavé, a když mu všichni tvrdí, že Cecilie je jeho žena, věří tomu. Avšak až vyjde pravda najevo, i novou paní Rokesbyovou mohou čekat netušená překvapení…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

The Girl With The Make-Believe Husband , 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Falešná manželka. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (77)

evismaior
20.04.2024 3 z 5

55% - je až zábavné, co všechno se dá dnes schovat pod značku Bridgertonovi, když tady se dívka z této rodiny (respektive z jejích minulých generací předcházejících dobře známému klanu osmi sourozenců) objevuje asi tak na třech stránkách v závěru.
Je to takové celkem milé čtení na jeden večer, které se tentokrát neodehrává v Anglii, ale v New Yorku, kde Cecilie Harcourtová s cílem najít svého bratra Thomase předstírá, že je manželkou zraněného Edwarda Rokesbyho - bratrova kamaráda, který navíc příhodně ztratil paměť, ale jeho hraběcí jméno otevírá nejedny dveře.
A tak jsme svědky lhaní, předstírání a nevyhnutelného sbližování hlavních postav, zatímco vedlejší postavy (pekařka, Edwardův nadřízený, jakož i jeho kmotra) by tam správně ani neměly být, protože jejich vstupy a naznačené příběhy děj nikam extra neposouvají - já si fakt myslela, po té scéně v pekařství, že Cecilie bude s tou ženou něco řešit, stejně tak jsem věřila, že prostě na setkání s rodinou Edwardovy kmotry dojde a Cecilie se bude víc a víc zaplétat do svých lží, stejně jako jsem si slibovala nějaký větší vývoj v případě majora Stubbse, když už jsme se konečně dozvěděli jeho smutný příběh. No, to jsem byla hodně naivní.
Na odreagování dobré, ale v paměti mi tento příběh neutkví.

Senza Jenka
06.04.2024 3 z 5

(SPOILER) Ale jo, nakonec to bylo docela příjemné čtení. Začátek je docela slibný, dál už to bylo přece jen slabší.
Edward se probírá z bezvědomí, je trochu zmatený. Cecilii zná jen z miniatury, dopisů a vyprávění jejího bratra. Na svatbu se nepamatuje, ale je čím dál tím víc rád, že je jeho ženou. Cecilia se v té situaci ocitla spíš z nouze a touhy mu pomoci. Když nemohla najít bratra, ale narazila na jeho přítele a nechtěli ho k ní pustit, prohlásila se za jeho manželku a pak o něj v nemocnici pečovala.
Pak zjistí, že dveře, zavřené před slečnou Harcourtovou, jsou pro paní Rokesbyovou úslužně dokořán. A tak v předstírání pokračuje.
Ráno poté, co se sblíží i fyzicky, se Edwardovi paměť vrátí. Plukovník, který se tvářil, že nic neví, se přiznává. Na výzvědy, kde byl Edward zajat a vězněn a při návratu ho zřejmě převozník majznul po hlavě, aby ho mohl okrást, jeho i Ceciliina bratra Thomase vyslal on. Thomas je už několik měsíců mrtvý.
Cecilie je zdrcená, ale stále se nedokáže Edwardovi přiznat. Když si ověří, že není těhotná, koupí si na poslední chvíli lodní lístek, zanechá svému "manželovi" dopis na vysvětlenou a nastoupí na palubu. Je přesvědčená, že Edward miluje Billii Bridgertonovou a s ní by se oženil jen z povinnosti.
Na lodi se ještě nestihne ani pořádně pohádat se svou spolubydlící, když na dveře kajuty zabuší Edward...
Zbytek je celkem jasný - vyznají si lásku, vezmou se ještě na lodi a pak zamíří na panství Rokesbyů, kde (pro úplnost) zjistí, že Billie si zatím vzala George.

Škoda jen, že většina zajímavých a dramatických motivů je jen naznačená a... nic dalšího (prodavačka v pekárně, plukovník, kmotra). Samotná válka, důvod přítomnosti obou kapitánů v koloniích, je pouze kulisa na pozadí.
K anotaci bych dodala, že v bezvědomí byl Edward asi 2 týdny a z paměti mu vypadly přibližně 3 měsíce.


kuky921
02.12.2023 4 z 5

Klasická červená knihovna. Prima k oddechu . Děj je dost předvídatelný. Další pokus od stejné autorky už dělat nebudu. Jen jsem chtěla vědět, co je to za hit .

všechny komentáře

Související novinky (2)

Knižní novinky (6. týden)

06.02.2022


Knižní novinky (21. týden)

19.05.2019


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Falešná manželka v seznamech

v Právě čtených6x
v Přečtených457x
ve Čtenářské výzvě45x
v Doporučených16x
v Knihotéce271x
v Chystám se číst128x
v Chci si koupit37x
v dalších seznamech8x