Nástroje smrti: Město z kostí

recenze

Město z kostí (2009) 4 z 5 / ZapisnikTerky
Město z kostí

Znáte nějakou další sérii, která má seriál i film?

A po Pekelných strojích jsem se hned musela vrhnout na další počin této skvělé autorky. Asi tak před 12 lety jsem tuhle knížku četla. A na další díl jsem se už nedostala kvůli takovému zvláštnímu konci. Tak uvidíme, jak to bude tentokrát…

Líbí se mi, že autorka knihu rovnou rozjede. Žádné pomalé vysvětlování toho a tamtoho. Rovnou nás hodí do děje a plavte. S tím jsem spokojená a knihu jsem nedokázala jen tak odložit hned od první kapitoly.
Postavy jsem si hned od začátku zamilovala a zároveň jsem si v Nástrojích smrti rychleji oblíbila hlavní hrdinku, než v předchozí sérii. Clary je prostě normální holka, která řeší normální problémy a pak bum, spadne do nového světa. Hlavním hrdinou příběhu je Jace… a přestože by se mi normálně jeho typ nelíbil, žrala jsem ho hned od začátku. I vedlejší postavy jsou super. Obzvlášť můj oblíbený Magnus Bane.
Taková perlička. V této knize se Magnus Bane překládá jako Krasomil Pohroma. Ne, nedělám si legraci. Docela bych chtěla potkat překladatele a zeptat se ho, kdo ho k tomu donutil :D. Když jsme u toho, v této sérii narazíme ještě na Ragnora Fella a ten dostal překladové jméno Hadrián Močál. Abych zvládla číst bez smíchu, musela jsem si v hlavě ty jména přehazovat na původní anglický tvar.

Obálka a grafika: Tenhle první díl, který jsem četla, má původní českou obálku od nakladatelství Mladá fronta. A řekněme si na rovinu… Ta obálka je prostě vtip. Když jsem jí viděla, fakt jsme se nasmála.

Verdikt: První díl, který vás chytne a nepustí. A až vás pustí, musíte mít rovnou k ruce druhý díl.

Komentáře (0)

Přidat komentář