Naprosto skvělá prvotina!

recenze

Zahrada mrtvých duší (2022) 5 z 5 / lenina_huxley
Zahrada mrtvých duší

Příběh rodinného tajemství, jež mělo zůstat pohřbeno Markovým světem se po náhlé smrti otce rozprostře nicota. Podivný vzkaz jako ze záhrobí ovšem mladého malíře vytrhne z letargie: vypadá to, že pouze jeho sestra Šárka, kterou už roky neviděl, zná pravé důvody rodinného neštěstí. Najít ji přesto nebude snadné. Sama se ukrývá v hlubokých lesích, kde ji uvěznila vlastní minulost. Ta, kterou jejich otec vidí docela jinak než všichni ostatní.

Přečteno. Na jeden zátah. Nešla odložit. Šla jsem spát v půl pátý. Bylo to skvělý. Tíživý, slizký, neodbytný.

Připomínalo mi to Tichý roky od Morštajnový, ale v tom dobrým - námět, atmosféra, vykreslení psychologie postav.

A právě ta vykreslená manipulace ze strany Jana i, řekněme, jeho narcismus, byly skvělý. Postava Šárky i Marka taky skvělé uvěřitelně a "bolestně" napsaný.

Skvělej jazyk a hra se slovy.

I když člověk tušil, o co jde, párkrát zapochyboval a zjistil, že je jsou věci ještě malinko jinak.

Na mysl mi ale vyskakujou otázky ohledně matky a jejich pohnutek a částečně i těch Janových. Byla to "jen" chuť ovládat druhý, souviselo to i nějak více s jeho sexualitou, ne on s tím co se mu třeba stalo v dětství?

Dávám 4,5/5 a tleskám.


Zahrada mrtvých duší Zahrada mrtvých duší Lukáš Boček

Příběh rodinného tajemství, jež mělo zůstat pohřbeno Markovým světem se po náhlé smrti otce rozprostře nicota. Podivný vzkaz jako ze záhrobí ovšem mladého malíře vytrhne z letargie: vypadá to, že pouze jeho sestra Šárka, kterou... více


Komentáře (0)

Přidat komentář