Nádherné to určitě je!

recenze

Nádherné bytosti (2011) 4 z 5 / Napůlanděl
Nádherné bytosti

Ethan žije v městečku Gatlin, ze kterého se chce později odstěhovat Vše se ale změní když se přistěhuje záhadná Lena…Ethan přitahován láskou k Leně zjišťuje, že jeho svět je úplně jiný než se zdá…Lena je totiž zaklínač a o jejích 16 narozeninách má být vyžádána. Vše by mohlo proběhnout v pořádku, kdyby je nedoprovázela skoro 100 let stará kletba.

Jsem trochu zklamaná, protože jsem od knihy čekala více a musela jsem si, že na mě kniha udělá větší dojem. Nejspíš za to může to, že jsem viděla film a tak nějak tušila, co se stane…Doufám, že další díly už si užiju více a nebudou pro mě předvídatelné…

Líbí se mi, že je příběh z pohledu Ethana. Velmi jsem si ho oblíbila a příběh byl vyprávěn mile. Lena byla kouzelná postava, která tím jak byla jiná, byla svá, což bylo jedině dobře…odlišovala se! Ostatní postavy byly také skvěle vykresleny, měly v příběhu své místo a to sehrály perfektně. Ty, které měly jen dělat křoví, dělaly křoví a autorky jejich osobnosti moc nerozvíjely.

Co se týče konce, ten byl poněkud uzavřený, takže jsem vcelku zvědavá, co se bude odehrávat v dalších dílech, ale velmi se na čtení těším, protože jak byla kniha obyčejná, tak byla skvělá a úžasně se četla. Odpočinula jsem si u čtení a zároveň mě to i bavilo!

Zatím 4/5 hvězdiček. Doufám, že další díly budou lepší!


Nádherné bytosti Nádherné bytosti Kami Garcia

Ethan žije v městečku Gatlin v Jižní Karolíně celý život, stejně jako celé generace jeho rodiny. A jedno ví bezpečně – tady se nikdy nic nemění, nikdy se nic neděje. Pak se však objeví Lena Duchannesová a najednou není nic takové,... více


Komentáře (0)

Přidat komentář