Můj výstup z komfortní zóny - Po stopách Jacka Rozparovače

recenze

Po stopách Jacka Rozparovače (2021) 4 z 5 / ZapisnikTerky
Po stopách Jacka Rozparovače

Co vy a detektivní příběhy z viktoriánského Londýna?

Tahle kniha byla pro mě tak trochu výstup z komfortní zóny. Možná bych jí i přešla bez zájmu, kdyby jí Míša z @tyrkysoveknihy nedala tolik lásky v podobě šablon a dalšího programu ke společnému čtení (za to děkuji, Míšo). Krom toho, viděli jste tu krásnou obálku?

Kniha nám vypráví příběh o dopadení Jacka Rozparovače v podání sedmnáctileté Audrey Rose a osmnáctiletého Thomase. Audrey Rose je na tehdejší dobu opravdu zvláštní dívka, která se místo čajových dýchánků a vdavek zajímá o lékařství a díky svému strýci se věnuje pitvání mrtvol či řešení vražd. A jak už napovídá název, jde o oběti Jacka Rozparovače.

Prostředí viktoriánského Londýna z tohoto příběhu krásně dýchá. Autorka nám občas popsala i oblečení postav a já musím říct, že bych té garderoby a i prostředí snesla víc. Za to popis místa činu a ohledání či pitvy mrtvol byl opravdu dostatečný. Ale nechápejte to špatně. Bylo to skvěle napsané. Úplně jsem to viděla před sebou a měla pocit, že cítím ten puch. Vážně, tohle byla pecka.

Podobně skvělá byla detektivní zápletka. Thomasovi dedukční schopnosti jsou podobné těm Sherlocka Holmese a toho já můžu. Autorka vede čtenáře po stopách a přidává do toho zaujetí Audrey Rose. Pokud jste tuhle knihu četli, kdy jste přišli na to, kdo je vrah? Mě to napadlo hned po začátku, ale spíš to byl takový tip, od kterého jsem trochu upustila. Ke konci knihy už jsem o tom byla přesvědčená. Moc se mi líbilo, jak mě autorka příběhem vedla a ovlivňovala moje podezření.

Nemusíte se bát, že byste v tomto románu přišli o romantickou linku. Dočkáte se. Velmi pěkně příběh doplňuje.

Mám ale i pár připomínek. S Audrey Rose to bylo jak na houpačce. Měnila nálady a rozpoložení z vteřiny na vteřinu a někdy se jako sedmnáctiletá holka chovala a jindy vůbec ne. Ovšem musím uznat, že v sedmnácti se někteří chováme tak trochu divně :D. Já teda taková rozhodně byla :D.

Obálka a grafika: Jak už jsem zmínila výše, z obálky jsem vážně nadšená. Krom toho jsem milovník zelené barvy.

Verdikt: Nemůžu se dočkat dalších dílů! Knihu vám vřele doporučuji.


Po stopách Jacka Rozparovače Po stopách Jacka Rozparovače Kerri Maniscalco

Hrůzu nahánějící hororový román, jehož příběh je inspirován vraždami Jacka Rozparovače, s neočekávaným vyvrcholením, z něhož tuhne krev v žilách… Sedmnáctiletá Audrey Rose Wadsworthová je dcerou ctihodného šlechtice a nabízí se j... více


Komentáře (0)

Přidat komentář