Mozaika duše - aneb pohlazení po duši a bourání stigmat

recenze

Mozaika duše: Desatero pro zdravější duši a vztahy (2023) 5 z 5 / Ann1307
Mozaika duše: Desatero pro zdravější duši a vztahy

Knih o psychice a psychickém zdraví poslední dobou vychází čím dál tím víc (nebo si jich jen víc všímám?). A je to dobře. Protože tohle téma je pořád tak trochu tabu.
Já dosud žádnou z nich nečetla a tohle téma se mi zatím dost vyhýbalo, protože sama zkušenost se sezením s psychologem, nebo psychoterapií nemám. Jsem tedy moc ráda, že se mi tahle kniha dostala do rukou. :)

Tomáš Kvapilík se snaží zbourat stigmata a tabu, která péči o duševní zdraví obklopují. Dělá to dlouhodobě na svých sociálních sítích, kde ho ráda sleduju, a teď sepsal i “Desatero pro zdravější duši a vztahy

Při čtení téhle knihy jsem se cítila zároveň tak trochu jako na odborné přednášce, ale i jako na kafi s kamarádem. Jak už jsem zmínila, s terapií žádné osobní zkušenosti nemám, ale po dočtení mám pocit, jako bych se jedné zúčastnila. Kniha totiž obsahuje hromadu konkrétních příkladů i cvičení, která vám pomohou odemknout v sobě zamčené šuplíčky, kterým je potřeba věnovat pozornost.

Z knihy sálá laskavost, kterou si zaslouží každý z nás, i naše okolí. Na to je třeba myslet každý den.

Děkuji za komplexní, inspirující přehled. Zároveň vím, že jedno přečtení nestačí. Ke knize se budu vracet a budu si některá cvičení zkoušet opakovaně a snažit se osvojit si určité návyky.

Moc doporučuji. :)

Komentáře (0)

Přidat komentář