Moje neprospaná noc, aneb dočtěte tuhle knihu!

recenze

Drobné protislužby (2023) 5 z 5 / zivotvknihovne
Drobné protislužby

Drobné protislužby
Hodnocení: 6 z 5
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Poslední dobou narážím na samé dobré knihy, které mě překvapí anebo vyloženě šokují. Tahle je vyloženě šokující. Nečetla jsem anotaci této knihy, pouze jsem slyšela nějaké shrnutí o čem by měla být. Proto vám sem nedám shrnutí o čem byla, protože ten šok a to napětí doopravdy stojí za to.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Je to jedna z nejvíce originálních fantasy, které jsem v poslední době četla. Celý příběh i celý vymyšlený svět je něco nového a nepodobá se to ničemu, co jsme do teď znali.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Hlavní hrdinka mi chvílemi přišla trošku nesmyslně opatrná a zbytečně vyšilovala kvůli každé maličkosti. Na druhou stranu uměla pohnout věcmi, když to bylo nutné a měla srdce na správném místě.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Whitaker byl zajímavá postava. Nebyl takový ten klasický zachránce (možná kvůli tomu, čím doopravdy byl). Celou dobu byl tajemný jak pára nad hrncem a neskutečně mě tím štval. Vždycky zmizel a pak se objevil a já měla chuť ho zaškrtit. I přes to jsem si romantickou linku i scény oblíbila.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Dalším bodem je rozhodně napětí v knize. To tam nechybí. Já jsem udělala značnou chybu, že jsem ji rozečetla a poslední čtvrtinu jsem si musela nechat na další den a jít spát. Myslíte, že jsem se vyspala? Ani náhodou. Nespala jsem skoro celou noc, protože jsem si představovala, jak to sakra všechno rozmotají, a jak to vlastně skončí.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Shrnuto podtrženo:
- Originální fantasy, které je plné tajemství a napětí, až do samého konce
- Whitaker je zajímavá postava
- Neprospaná noc (příště se poučím a radši ji dočtu, abych se vyspala alespoň trochu)


Drobné protislužby Drobné protislužby Erin A. Craig

Ellerie Downingová žije v poklidném městečku Amity Falls – místě obklopeném pěti úzkými vrcholky temných hor a neprostupným lesem, z něhož dřívější obyvatelé v dávných dobách vyhnali ďábly a temné síly. Dodnes do tohoto kraje mnoh... více


Komentáře (0)

Přidat komentář