Minotauří pohádkový příběh

recenze

Kosti pod mechem (2024) 5 z 5 / jadwiga
Kosti pod mechem

Kosti pod mechem jsou fantasy příběhem, nebo možná takovou fantasy legendou ze světa Minotaurů. Najdete v něm velkou lásku, ale také smrt. Čest, zradu i pomstu.

Autorka nás v této knize nejprve postupně seznamuje s jejich světem, s jejich povahovými rysy a následně rozehrává příběh o jednom Velkém Minotaurovi Nerganovi.

Zuzaně Hartmannové se podařilo stvořit krásný, zajímavý, ale také velkolepý svět. Příběh Nergana je velice silný. Už dlouho se mi nestalo, abych soucítila s nějakou postavou z knihy, natož s několika najednou, ne-li téměř se všemi. Nebo abych prožívala všechen jejich vnitřní boj, smutky, ale i štěstí a naděje.

Celkově byl pro mě svět Minotaurů úchvatný. Šamanské dovednosti žen mě vábily. Bojový um a sebeovládání sigura s raganem byly úctyhodné. S těmito tvory po boku bych němela strach snad z ničeho.

V knize není žádné hluché místo. Příběh je rozplétán postupně a je velmi promyšlený, což mě neskutečně bavilo. Střídání časových rovin příběh nijak nenarušil a krásně tak do sebe zapadl.

Děkuji autorce, ze píše tak krásné příběhy a moc se těším na další díl.

Komentáře (0)

Přidat komentář