Mělo to takhle dopadnout?

recenze

Bez srdce (2017) 4 z 5 / Američanka510
Bez srdce

Obsah
Knížka je retellingem Alenky v říši divů a za zrcadlem. Knížka vypráví o Catherine, která miluje pečení a se svojí kamarádkou Mary Ann si chce otevřít pekařství. Obě si myslí, že jejich sen je nesplnitelný. Její rodiče chtějí, aby si vzala krále a stala se Srdcovou královnou. Catherine touží po pravé lásce a krále si vzít nechce.

Recenze
Nedala jsem téhle knize pět hvězdiček, protože ty chybky má. Dlouho jsem přemýšlela na kolik je to vlastně hvězdiček měla jsem na to rozporuplný názor. Spoiler třeba ten konec víc říkat nebudu. Překousla jsem to díky probrečené části knížky. Ve chvílích když jsem se usmívala, které byly na začátku. Naopak mě bavilo téma vaření. Myšlenka, že do sladkých věcí patří sůl. Naopak v knize si to lidi nemysleli a bylo to zajímavé. Nebo celkové popisy receptů, co pekla hlavní postava. Docela mě bavilo i téma panovníků vytvořeno v moderní době. Nebylo to, ale moc čtivé. Řekla bych, že to bylo i zbytečně dlouhé. Co jsem naopak vyčetla klasické Alence tak tady to bylo naprosto splněno a lépe. Postavám autorka dala charakter. Jestli máte rádi Alenku v říši divů a za zrcadlem tak tohle je mast read.

Tak snad někdy u další recenze Vaše Lucka. Ld.

Komentáře (2)

Přidat komentář

Naias
05.05.2022

Á, už mi to došlo. Nejde o podobnosť s knižnou Alicou, ale s filmovou. To už je len nápad, tvrdiť, že je to či už retelling alebo repelling, zvlášť keď ide o udalosti, ktoré v knižnej Alici vôbec nie sú.

Naias
05.05.2022

Čo má táto kniha spoločné s Alicou?? Teda okrem toho, že obsahuje to, čo klasickej Alici chýba.