LEDOBOREC

recenze

Ledoborec (2023) 4 z 5 / Knižní střípky
Ledoborec

LEDOBOREC 2.díl
#doposlouchano
KRISTINA OHLSSON
Nakl. KNIHA ZLÍN
520 stran
16h 10min
4,5*/5

Uběhl necelý měsíc a já se zase vrátila zpátky do jedné malé přímořské švédské vesničky, kde se zhruba před půl rokem usadil August Strindberg. Díky své milé a vstřícné povaze si velice brzy stihl vytvořit pevné vazby. Jaké konkrétně psát nebudu, přeci jen se jedná o druhý díl. Nicméně mohu napsat, že z nich mám velkou radost.

Tentokráte nám jinak poklidný život trošku naruší požár a smrt jednoho starého pána. Pokud máte rádi knihy naší Míši Klevisové, myslím si, že tato švédská série by se vám také mohla líbit. Zase opět i v LEDOBORCI má vše svůj čas. Místní policisté Maria s kolegou Ray-Rayem se pouští do zevrubného vyšetřování, jenž nám opět přináší spoustu zajímavých zjištění. Tady v této vesničce a v jejím bezprostředním okolí žijí lidé, kteří mají hodně co skrývat. A když ti jejich kostlivci začnou vylézat ze skříní, má se čtenář na co těšit...

Stejně jako v jedničce i zde musím vyzdvihnout nejvíce atmosféru. Ta zde byla opět naprosto dokonalá, možná ještě lepší než v BOUŘI. Schválně jsem chvíli čekala, zda nebude namluvená i dvojka, měla jsem štěstí a dlouho čekat jsem nemusela. Poslech vám to vše ještě více umocní. Navíc tuto sérii namlouvají Igor Bareš a Lucie Juřičková. A v jejich podání je to prostě po čertech dobrý audiozážitek.

Máte-li chuť spíše na klasický detektivní příběh, který je však okořeněný temnou a ponurou atmosférou, nemáte zájem o potoky krve a jiné drastické scény, BOUŘE i LEDOBOREC jsou skvělou volbou (PROSINEC 2023)

albatrosmedia.cz
#recenznivytisk


Ledoborec Ledoborec Kristina Ohlsson

Z ledových hlubin se dere temnota. Druhý díl atmosférické detektivní série. Do ospalé přímořské vesničky Hovenäset přišla bílá zima. August Strindberg je šťastnější než kdy dřív: jeho vetešnictví si vede skvěle, a navíc je čerstvě... více


Komentáře (0)

Přidat komentář