Krutý měsíc

recenze

Krutý měsíc (2023) 5 z 5 / EvikU.
Krutý měsíc

Moje druhá kniha od autorky. Kniha Znič to jméno se mi líbila. Ale Krutý měsíc je spisovatelská thrillerová lahůdka. Nejdříve mi trochu vadilo, že nejsou v knize žádné kapitoly. Úderně za sebou se střídalo vyprávění Betyna a Tamara. Dvě sousedky. Dvě ženy, které se nemají rády. Jedna starousedlice, druhá Pražanda, která tu tráví covidovou dobu o Velikonocích se svým synem u svého bohatého přítele.

Příběh začíná Tamarou, která se probudí ve svém autě celá od krve a nic si nepamatuje. Po příjezdu na chalupu nenachází ani svého syna Bena ani přítele Michala. V kuchyni nachází občas krev, prázdnou flašku od rumu a sama je od krve a má totální okno.

Postupně se svěřuje s kousky příběhu Betyně, v jejich rodině je ale také pandořina skříňka s jejich příběhem, který je nějak spjat s Michalem. Jenže Tamara ten příběh nezná.

Občas se v knize mihnou vzpomínky Tamary a Betyny. Kdy se tak dozvíme i věci z minulosti. Tamara se seznamuje s milým chlapíkem z benzínový pumpy, který ji pomáhá přijít věci na kloub. Policisté pátrají po Benovi, ale Michala nenahsila. Zatím. Čeká, jestli se jí něco nevybaví a přitom pátrání zjistí krutou pravdu o svém příteli. Čím se zabýval

Kniha byla tak napínavá a příběh mě tak strhnul, že jsem ji dala na dvě otevření. Přísahám, nešla odložit. Za konec jsem byla ráda, tak jak skončil. Doporučuji.


Krutý měsíc Krutý měsíc Jana Jašová

Detektivka s prvky thrilleru od oceňované autorky románu Znič to jméno. Druhé covidové Velikonoce. Zemi svírají nejpřísnější epidemická pravidla včetně zákazu nočního vycházení. Přesto se Tamara uprostřed noci probudí v autě na... více


Komentáře (0)

Přidat komentář