Krásná obálka

recenze

Hra temné čarodějky – Bitva začíná (2023) 2 z 5 / bradovav
Hra temné čarodějky – Bitva začíná

Obálka: 5*
Hlavní postavy: 2,5*
Děj: 2*
@humbook_blogeri @humbook #spoluprace

Miluju, když v knihách vystupují čarodějnice, upíři nebo vlkodlaci. Proto když @humbook_blogeri pořádali konkurz na tuto knihu s nádhernou obálkou neváhala sem. O to víc mě mrzí, že mé hodnocení bude podprůměrné.

Zajímavá myšlenka, kdy hlavními hrdiny jsou mladí lidé se speciálními schopnostmi, kteří mezi sebou bojují o nadvládu není špatná. Zpracování mi bohužel nesedlo - svět, kde se vyskytují čarodějnice, alchymisté a sudí, někdo je temný a někdo světlý byl dost složitý. Nebo jsem hloupá, ale princip rozřazení a fungování jsem pochopila až v samém závěru. Zvláštní schopnosti navíc nebyly více vysvětleny, ukázány v boji, takže třeba ani ony pavučinky si nedokážu představit doteď.

Jak mnohdy knihám vyčítám, že nemusely mít tolik stran a šlo to shrnout, tak zde naopak tvrdím, že stručnost knize uškodila. Kdyby se lépe vysvětlila skladba nadpřirozených a jejich schopností, vysvětlila se samotná hra a její dopady na lidi i nadpřirozené, bylo by čtení pochopitelnější. Zklamalo mě i to, že se toho v knize moc nestalo a ani jednou mě kniha nepřekvapila ničím nečekaným.

Za mě bohužel podprůměrný příběh v nádherné obálce.

Celkové hodnocení: 2,5* z 5*


Hra temné čarodějky – Bitva začíná Hra temné čarodějky – Bitva začíná Natalija Matolinec

Nová Hra se blíží. Bude příštích sto let vládnout světlo, nebo temnota? Temná čarodějka Varta dosud vedla poklidný život ve Lvově. V kavárně, kde pracovala, se scházela s přáteli a jen čas od času se pustila do křížku s místními... více


Komentáře (0)

Přidat komentář